Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBRŽA ALTERNATIVA

Prva akcija brodice za hitan medicinski prijevoz iz Lošinja: Prevezen mališan

Primošten: Potraga za mladićem koji nije izronio pri skoku u more
Dusko Jaramaz/PIXSELL
27.09.2023.
u 20:07

U brzoj koordinaciji, posada lošinjske lučke ispostave isplovila je s malenim pacijentom i njegovom majkom u liječničkoj pratnji u 10:21 sati, a nakon nešto više od sat vremena, brodica je u 11:45 pristala u luku Rijeka - Porto Baroš.

Novom brodicom za hitne medicinske prijevoze, stacioniranoj u Lučkoj ispostavi Mali Lošinj, u srijedu je uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz iz Malog Lošinja do Rijeke, a u dječju bolnicu na Kantridu prevezeni su maleni pacijent i njegova majka. Kapetan ispostave Mali Lošinj od dežurne doktorice Hitne medicine primio je u 10,08 sati poziv prilikom kojeg je zatražen hitan medicinski prijevoz malog djeteta iz luke Mali Lošinj do Rijeke kao najbrža alternativa.

U brzoj koordinaciji, posada lošinjske lučke ispostave isplovila je s malenim pacijentom i njegovom majkom u liječničkoj pratnji u 10:21 sati, a nakon nešto više od sat vremena, brodica je u 11:45 pristala u luku Rijeka - Porto Baroš. Po dolasku malenog pacijenta je preuzela liječnička ekipa s kojom  su odmah krenuli prema dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nova brodica za hitan medicinski prijevoz Lučkoj ispostavi Mali Lošinj isporučena je prošlog tjedna, a već ovog tjedna su obavili prvi uspješan prijevoz do Rijeke. Riječ je o projektu koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Ukupna vrijednost projekta je 10,1 milijuna eura, osiguranih iz europskih sredstava i državnog proračuna, a do sada su brodice isporučene u Zadru, Dubrovniku, Rabu i Malom Lošinju, dok su preostale dvije planirane u Šibeniku i Supetru, stoji u priopćenju.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Šibenik: Ministar Butković obišao gradilište pomorsko-putničkog terminala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije