Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
steže se obruč

Prskala i Lovrinčevića tereti se za nepredviđeno odmorište

slaven žužul
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/3
10.01.2012.
u 08:26

Optužnica za "krađu brda" – osumnjičene Prskala i Lovrinčevića tereti se da su omogućili gradnju odmorišta koje nije bilo predviđeno.

Još jedan udarac na moćnu imotsku braću Slavena i Jozu Žužula, vlasnike građevinske tvrtke Skladgradnja i RNK Split! Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu u slučaju “krađe brda” prilikom gradnje odmorišta na autocesti kraj Ploča.

Aneks ugovora

Optužnim se aktom na teret stavlja Jurici Prskalu i Mariju Lovrinčeviću da su 2008. godine prilikom ugovaranja gradnje dionice Ploče 1 – Luka Ploče zloupotrijebili položaj i ovlasti, omogućili gradnju odmorišta koje inače prije nije bilo predviđeno. Lovrinčević je, tvrdi tužiteljstvo, naložilo izdavanje lokacijske dozvole za gradnju pratećeg objekta na spomenutoj dionici, inače upravo ondje gdje je najnepristupačniji i najtvrđi teren, a Prskalo kasnije sklopio aneks ugovora kojim je Skladgradnja dobila posao.

Vrijednost posla bila je 63,4 milijuna kuna bez PDV-a, od čega je radove vrijedne 58,5 milijuna kuna odradila Skladgradnja pa je nastala šteta za blagajnu HAC-a. Iako u ovom slučaju braća Žužul nisu optužena, jasno je da je podizanje optužnice zbog “krađe brda” još jedan korak u rasvjetljavanju načina poslovanja ove tvrtke za vrijeme mandata Ive Sanadera. Iako poduzetnička braća tvrde da su pred zakonom posve čisti, činjenica jest da policija i tužiteljstvo, zbog njihova golemog poslovnog procvata u vrijeme najveće cestogradnje u Hrvatskoj, još uvijek čačkaju po njihovim poslovnim knjigama. U prilog tome ide i prošlotjedno uhićenje bivšeg sportskog direktora RNK Split Nenada Pralije, Špire Barbarića i Snježane Blažević, tajnika i nekadašnje računovotkinje kluba ovih Imoćana.

Postoje snimke

Istražiteljima je nekadašnja računovotkinja Žužulovih, prema neslužbenim informacijama, predala dio dokumentacije koji se odnosi na financiranje kluba pa se već nagađa hoće li poput Branke Pavošević, bivše računovotkinje HDZ-a, na kraju sve “izbrbljati” pred kamerom u Gajevoj.

Povezanost Žužulovih i HDZ-a za Sanaderova mandata, prema nekim informacijama, bila je je toliko očita da su braća gotovo svakog četvrtka, dakle na dan kada se održavaju sjednice Vlade, iz Splita stizala u Zagreb, za što postoje i snimke nadzornih kamera s autoceste, ali i popis ulazaka u središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma. Neki od članova HDZ-a znaju se našaliti pa reći kako su, kad je riječ o dolascima u stranku, braća bila toliko točna da su četvrtkom poslijepodne po njima mogli, blago rečeno, navijati svoje satove.

Komentara 5

AS
assssssstttii
11:32 10.01.2012.

Steže li se to i oko Mamića i Srebrića?

Č7
čvor2.76
08:55 10.01.2012.

Očigledno da se tu radi o malverzaciji sa nasipnim materijalom potrebnim za gradnju autoceste. Gdje je u cijeloj priči IGH tj. Jure Radić čiji su inžinjeri vršili nadzor i sve to potpisivali. Bez potpisa nadzornih inžinjera od IGH nije bilo isplate.

Avatar Milan-O
Milan-O
11:03 10.01.2012.

Prave vijesti ce biti onda kada napisete da su osudeni i da im je oduzeta imovina:. I to svima,politicarima,laznim braniteljima,laznim invalidima itd.Tuziteljstvo podnese tuzbu ali jos uvijek nema tko donijeti presudu.To nam nesto govori o pravosudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije