Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista primjedbi

Protivio se planu uređenja Srđa pa mu prijetili kako će mu ubiti kćer

žitinski
dubrovniknet.hr
29.07.2013.
u 16:07

Predsjednik Udruge Bosanka Kristo Martinović danas je na gradski protokol predao primjedbe koje su stanovnici Bosanke uputili Gradu Dubrovniku

Konstantin Žitinski, stanovnik naselja Bosanka u Dubrovniku primao je prijetnje kako će mu ubiti kćer jer se protivio Urbanističkom uređenju platoa Srđ, javlja Dubrovniknet.

- Stanovnicima Bosanke koji se protive ovom projektu se prijeti. Maskirana osoba s motociklom napala je moju kćer u Zagrebu. Doletio je do nje na motociklu i pitao je: jesi li ti Paula? Ona je rekla: jesam. On je zgrabio i poprskao s nečim u oči. Na sreću nije ostala bez vida, ali joj je vid oslabio na jednom oku. Nakon mjesec dana od tog događaja dobio sam anonimni telefonski poziv da će mi ubit kćer, ako se budem miješao u pitanje zemlje na Bosanci. To je bilo prije 3 godine u Zagrebu, gdje živimo veći dio godine. Unatoč policijskoj zaštiti poslali smo kćer vanka, ne usudimo se dovesti je u Hrvatsku, kaže Žitinski.

 - Poslije su mi stavili eksplozivnu napravu u poštanski sandučić na Bosanci. Pa su mi dolazili ljudi. Gospodin koji bi mi mogao bit i sin, rekao mi je da je mislio da sam svjetski, školovan čovjek, a da ja govorim. "Ne smiješ to govorit, moraš šutat", rekao mi je.

Predsjednik Udruge Bosanka Kristo Martinović danas je na gradski protokol predao primjedbe koje su stanovnici Bosanke uputili Gradu Dubrovniku, a odgovore kojima nisu zadovoljni prije dva tri dana.

Glavna cesta, veličine magistrale provedena je  neposredno u blizini Bosanke. Pročistač vode za cijeli plato Srđa također je  u krugu naselja Bosanke, kao i svi ostali servisi za to naselje, zgrade za uvezene radnike... Mislim da postoji golf varijanta primjerena našem ambijentu. Prigovori Društva arhitekata Dubrovnika UPU platoa Srđa ukazuju kako će vijećnici odlučivat o činjenicama o kojima ne znaju dovoljno ili ne znaju uopće - kaže Žitinski.

>> Referendum o Srđu nije uspio! Pogledajte kako investitori slave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije