Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U JASENOVCU

Protiv napadača na HRT-ovog snimatelja bit će podignut optužni prijedlog

Jasenovac
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
1/4
01.02.2017.
u 13:47

Predstavnici udruga antifašističkih boraca i antifašista u utorak su u Jasenovcu prosvjedovali ispred HOS-ove spomen ploče s uklesanom ustaškom krilaticom "Za dom spremni".

Nakon incidenta u Jasenovcu, kada je u utorak oko 11,30 sati za prosvjeda antifašista zbog postavljanja spomen ploče s ustaškim pozdravom "Za dom spremni", 54-godišnjak napao snimatelja HTV-a Igora Ahmetovića, policija je izvijestila da će protiv napadača podnijeti "optužni prijedlog".

"Na Trgu kralja Petra Svačića u Jasenovcu 54-godišnji muškarac je narušavao javni red i mir na način da je vikao i vukao za ruku 37-godišnjeg snimatelja, koji je u ruci držao kameru i snimao. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 54-godišnjaka će nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog", stoji u priopćenju Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Predstavnici udruga antifašističkih boraca i antifašista u utorak su u Jasenovcu prosvjedovali ispred HOS-ove spomen ploče s uklesanom ustaškom krilaticom "Za dom spremni", ističući da deklarativne izjave državnog vrha ne smatraju ozbiljnima, a još manje iskrenim antifašističkim uvjerenjem, a nakon prosvjeda jedan od mještana nasrnuo je na snimatelja HRT-a. 

Zbog toga je intervenirala i policija koju su pozvali sudionici prosvjeda.

>> VIDEO Izvrijeđani antifašisti koji su prosvjedovali u Jasenovcu, napadnut snimatelj HRT-a

Komentara 5

DO
domoljubxy
14:02 01.02.2017.

Ovo su crveni kmeri koji su dosli provocirati u Jasenovac tko ih je poslao mozda drug Pusic cetnik strbac i drugi jugoslovencine jadnici ne znaju da su gotovi i da ce se priroda fala bogu pobrinuti za njih a ovi mladi skojevci koji ih podupiru treba ispitati za koga rade i pod ciji racun tko su um mentori ali ima boga bog takve ne voli gorit ce u paklu za sve zlocine koje su pocinili Hrvatima Samo da sam blize napravio bih i skupio sve Hrvate da im pokazem da nesmiu provocirati narod koji se je napatio u ratu i koji se je borio protiv kokarde i zvijezde

VI
VisAVis2
00:20 02.02.2017.

Nije ga taka (snimatelja)! Ovo je još jedna jugoprovokacija podoficira orepića, ka šta je bila i prekršajna prijava (optužnica) Thompsonu u Kninu!

LU
luxor23
14:25 01.02.2017.

ovo sigurno nije upereno protiv borbe za samostalnost vec protiv NDH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije