Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši predsjednik

Protiv Christiana Wulffa podignuta optužnica za korupciju

'German President Christian Wulff talks during a press conference at Bellevue Palace in Berlin, Germany, 22 December 2011. Wulff apologized for his previous handling of the credit affair. Photo: MICHA
'Michael Kappeler/DPA/Pixsell'
12.04.2013.
u 16:04

Wulffa se tereti da je, dok je bio guvernerom Donje Saske, posudio 500 tisuća eura od prijatelja poduzetnika s povoljnom kamatom od 4 posto te da mu je boravak u luksuznim hotelima platio prijatelj poduzetnik

Protiv bivšeg njemačkog predsjednika Christiana Wulffa, koji je u veljači prošle godine zbog zlouporabe položaja odstupio s dužnosti, podignuta je optužnica za korupciju, javlja BBC.

Wulffa se tereti da je, dok je bio guvernerom Donje Saske, posudio 500 tisuća eura od prijatelja poduzetnika s povoljnom kamatom od 4 posto te da mu je boravak u luksuznim hotelima u Munchenu te u hotelu na otoku Sylt u kojem noćenje košta 258 eura, platio prijatelj poduzetnik.

Bivši predsjednik odbacio je sve optužbe na sudu u Hamburgu, a isto je učinio i filmski producent David Groenewold koji je u zamjenu za lobiranje u njegovu korist, Wulffu platio spomenuta noćenja. On je pak na istom sudu optužen za davanje mita.

Tvrdeći da su optužbe koje ga terete lažne, Wulff je u ožujku odbio slučaj okončati nagodbom, odnosno plaćanjem novčane kazne.

>>Razvodi se bivši prvi par Njemačke - Christian i Bettina Wulff

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije