Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaranti

Protega plaćao prevarantima da protiv njega ne bi bilo postupaka

Josip Protega
VL
20.03.2010.
u 15:53

Bivšem šefu Hrvatske poštanske banke omogućili su obročnu otplatu, pa je on na račun Jakše D. uplatio 12.000 kuna

Policija je uhitila skupinu Ivice Hudurovića (53), ugostitelja iz Rijeke, koja je lani od kolovoza varala osobe za koje bi iz medija doznali da se protiv njih vodi istražni postupak. Zadatak Varaždinaca Jakše Duževića (47), Nikole Hudića (28) i Snežane Sarage (50) te njezine kćeri Barbare (25) iz Zagreba bio je da prate medije, izabiru žrtve i dolaze do njihovih telefona.

Halo, ovdje A. Potrebica

Ivica bi ih nazvao, predstavio se kao sudac Vrhovnoga suda Ante Potrebica ili kao djelatnik Europskog ureda za borbu protiv prijevara i uvjerio ih da ima dokumentaciju ili dokaze koji ih mogu osloboditi optužbi ili im osigurati povoljniji položaj u postupcima. Varali su i one koji nisu bili pod policijskom istragom govoreći im da imaju dokaze koji mogu dovesti do njihove smjene. U studenome 2009. nazvali su bivšeg predsjednika uprave HPB-a Josipa Protegu i uvjerili ga da će mu za 40.000 kuna dati dokaze kojima može spriječiti da protiv njega budu pokrenuti postupci.Mogao je plaćati na rate pa je Protega na Duževićev račun uplatio 12.000 kuna.

Mjesec dana kasnije isto su napravili i Marku Žaji, bivšem veleposlaniku u Francuskoj. Od gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića i Ante Perdića iz Ureda državne komisije za kontrolu postupka javne nabave izvukli su oko 30 tisuća kuna uz prijetnje da će u medijima objaviti dokumente koji će dovesti do njihove smjene. Novac im je uplatio i Slavko Damjanović iz Poreča kako njegov sin Goran, uhićen zbog krijumčarenja droge, ne bi bio isporučen Urugvaju.

Istraga ide dalje

Policija je za njih doznala kada su na isti način pokušali ucijeniti Jozu Sarača, bivšega gradonačelnika Trilja, no on nije nasjeo, već je pristao biti Uskokov pouzdanik. Namamio je Hudurovića da ga nazove na nadzirani broj mobitela, a na račun prevaranata uplatio je 4000 kuna. Za sada im je dokazana šteta od 200.000 kuna, ali se istraživanje nastavlja zbog sumnje da je oštećenih više. Hudurović je u pritvoru u Mariboru i čeka izručenje Hrvatskoj.

Uskok je ispitao njegove suradnike, koji su privedeni uz kaznenu prijavu.

Komentara 29

AS
AT-Split
16:34 20.03.2010.

Zanimljivo kako ljudi koji puno znaju o funkcioniranju države, bez imalo zadrške, plaćaju mito ustavnom sucu. Ovo ne samo da potvrđuje krivnju Protege i ostalih nego baca sumnju na ustavne suce, zato jer ovi prevaranti nisu tek tako odabrali ime Ante Potrebica.

XY
xychhr200
19:11 20.03.2010.

U Hrvatskoj takve \"žrtve\" po svemu sudeći čak ne treba tražiti niti po novinama. Dovoljno je prvom susjedu zaprijeti da ćeš ga prijaviti za nešto, ili mu pomoći kod nekog sranja kojeg je napravio... i eto ti love do krova..... jer bar 90% Hrvata u bilo ćemu lažu, muljaju i kradu - na žalost.

DU
Dudo
20:15 20.03.2010.

Pošten čovjek, pa neće valjda svojim novcem plaćati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije