Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDI

Prosvjednici u Osijeku "pokopali" Vladu i podigli joj križ

prosvjed, osijek (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/8
19.03.2011.
u 19:22

Prosvjednici su minutom šutnje odali počast poginulima u Japanu. Sa Starčevićeva trga uputili su se u prosvjednu šetnju, ali nisu skretali prema HDZ-u.

Prosvjednici u Osijeku večeras su "pokopali " Vladu RH. Križ na kojem piše "godina 2011, podižu nezadovoljni građani" donijeli su na Starčeviće trg, na kojem se okuplo oko 200 građana.

Simbolično omotan lancem bio je ogranizator Facebook prosvjeda mladi Ivan Lončar.
- Ako se oni ponašaju prema nama kao da ne postojimo, onda ću se i ja tako postaviti prema njima. Ne postoje ni oni za mene! Dignut ću im križ i zahvaliti što su nas sve okovali s nezaposlenima, s propašću gospodarstva. Skidam te okove jer neću nikome biti rob, bit ću uvijek svoj - kazao je Lončar skidajući lanac i stvaljajući ga na križ.

Popraćeno je to povicima "HDZ, odlazi!"

- Draga gospođo Kosor, mi znamo da je vlast slast, ali držite se zubima za zrak! Mi smo vaši poslodavci, mi vama zbog vašeg loše obavljenog posla danas dajemo otkaz - poručio je sa spomenika Starčeviću 16-ogodišnji gimnazijalac Stjepan. Treći prosvjed u Osijeku bio je najmanji dosad, na prvom se okupilo oko 1000, a na drugom 600 građana.

- Zbog kiše su ostali u svojim domovima, očito ne shvaćajući što se događa - komentirao je Lončar.

Ponovio je još jednom da iza njih ne stoji nikakva stranka i da sev plaćaju od svoga džeparca. - Ja sam svoje rekao, ja želim da oni odu i da se ovi prosvjeid omasove. Moramo se međusobno više eduicirati, socijalizirati, ne trebaju biti tabu teme to što se događa u zemlji - poručio je.

Prosvjednici su minutom šutnje odali počast poginulima u Japanu. Sa Starčevićeva trga uputili su se u prosvjednu šetnju, ali nisu skretali prema HDZ-u.

Komentara 3

TO
tonc
13:07 20.03.2011.

@@@@ KRIŽ JE POGREŠKA! Križ je obilježje svetosti istine božje kuče, ljubavi i mira.

OB
-obrisani-
20:48 19.03.2011.

Bogami svaka čast onima koji su ostali jer je bilo vrlo loše vrijeme!

PL
pletkoz
13:37 20.03.2011.

da treba nekada protestirati je u redu a mi idemo na proteste da nebi radili, na zalost vecina nema radnih navika i ima osjecaj da radi previse za premalo novaca ali ako se nebude radilo za manje za vise onda nikada nece biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije