Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSTAVKA, OSTAVKA'

Bandiću donijeli kofer s četkicom, sapunom i ručnikom za Remetinec

varšavska, prosvjed, bandić, kufer (1)
Pixsell
20.05.2010.
u 18:20

Četkica za zube, sapun, češalj, papuče, britvica, ručnik, toaletni papir, uteg i igra "Čovječe, ne ljuti se" - sve se to našlo u kuferu za Bandića, koji su mu nosili prosvjednici, ali gradonačelnik je izbjegao susret.

- Bandiću, ostavka! Bandiću, lopove! - skandiralo je oko 4000 prosvjednika ispred zagrebačkoga Gradskog poglavarstva. Transparenti su se vijorili u zraku, a pisalo je "Bandiću, nađi si novi posao", "Ne idi, Milane, ne pali sad auto i za tebe ima mjesta u Remetincu", "Take it or liv it". Na malom kovčegu pisalo je "S ovim si došel, s ovim odlazi".

Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad te građani istomišljenici nešto prije 20 sati ispred Gradskog poglavarstva završili su svoj prosvjedni marš da bi nakon toga njih tristotinjak doplesalo od Vukovarske do Varšavske, skačući u ritmu bubnjeva čitavim putem. Građani su im pljeskali s prozora i terasa kafića.

Kartonski kovčezi s naljepnicama "Remetinec" i zvižduci koji su popratili vijest da Bandić nije u zemlji također su poslali jasnu sliku: prosvjednici su svog gradonačelnika još jednom pozvali da odstupi.

Bandiću na poklon - "Čovječe ne ljuti se" i kofer za Remetinec
- Unatoč tome što nije ovdje, donijeli smo Bandiću nešto na poklon - kofer s naljepnicom Remetinec u kojoj se nalazi sve što će mu biti potrebno - četkica za zube, sapun, češalj, papuče, britvica, ručnik, toaletni papir, uteg, s obzirom na to da voli vježbati, i na kraju igru "Čovječe, ne ljuti se" - rekao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad te građani istomišljenici počeli su se okupljati u Varšavskoj ulici oko 17 sati, a povorka s više tisuća prosvjednika krenula je u 18.20 sati. Sve je pratio i ritam bubnjeva koje su mnogi ponijeli. Zaustavili su se i kod zgrade USKOK-a i Državnog odvjetništva gdje se pjevalo "Zagreb te zove..."

- Bili smo kod Bajića i kazao je da su izvidi u tijeku - rekli su Tomašević i Teodor Celakoski iz Prava na grad osvrnuvši se na kaznene prijave koje su aktivisti podnijeli 2007. i prošli mjesec.

Početkom travnja Bandića su prijavili zbog sklapanja štetnog ugovora za gradnju ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj koja stoji 12 milijuna kuna.

'Ako se utvrdi odgovornost neće biti odštete Hoto grupi, nego će odgovarati Bandić'
Tomašević se osvrnuo i na prijetnje iz Grada da će aktivisti odgovarati za moguću štetu koja će nastati Hoto grupi.

- U DORH-u su nam rekli da, ako se utvrdi kaznena odgovornost, neće biti nikakve odštete Hoto grupi te da će gradonačelnik odgovarati.

Glumica Urša Raukar također je pozvala Bandića na smjenu:

- Ne želimo gradonačelnika koji nas vrijeđa, koji tjera iz grada sve Zagrepčane koji nemaju novca. Mi smo posljednja obrana ovog grada i tražimo ostavku. Tko će ako ne mi, kad ako ne sad i gdje ako ne ovdje!

>>Bandić se prošetao Varšavskom, a prosvjednici mu vikali: 'Lopove!'


Bandić: Spakirao sam kofere, ali za put u Pečuh

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas na konferenciji za novinare da prosvjednike neće dočekati u Gradskom poglavarstvu.

- Ja sam kofere već spakirao, ali za put u Pečuh - rekao je Bandić i dodao da vlada nulta stopa tolerancije prema nepodopštinama bilo koje vrste u Zagrebu te da, što se istraga tiče, državne institucije trebaju raditi svoj posao.

>>Uskok istražuje izdavanje papira za gradnju u Varšavskoj

Komentara 296

OB
-obrisani-
22:03 20.05.2010.

gdje ste azilanti, hehehehehehe, da vam posaljemo nase prijatelje afrikance u parizu i londonu da vam zahvale za srebrenicu

BR
brko
22:06 20.05.2010.

streptomicin Pavelicev otac je Licanin,bio je na sluzbi u mjestu Bradina, radio je za Austrougarsku zeljeznicu tako da se mali Ante sasvim slucajno rodio u Hercegovini

OB
-obrisani-
22:03 20.05.2010.

ingrid_pucar_mara ...PUŠING BRAJO, PUŠING .....moze..no problem..opran je...malo sam stavio parfema...........ceka te .......samo reci kad..??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije