Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostaju na cestama

Seljaci blokirali prometnicu kod Županje. I dalje ostaju na cestama

traktori
Ivica Galovic/PIXSELL
Autori: mf/VLM, ib/VLM
08.08.2013.
u 17:43

- Bit će kako odluče ljudi. Ovo su sada prosvjedi biti ili ne biti za hrvatskog seljaka. Do sada smo izgubili svinjogojce, mljekare, a sada je izgleda na red došlo uništavanje ratara. Cilj je ugušiti hrvatsku proizvodnju - kaže Antun Laslo

Farmeri Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije ostaju i dalje na cestama zbog niske otkupne cijene pšenice, neisplaćenih poticaja, a traže i smjenu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

Dogovor je to koji su postigli na sastanku u Đakovu. Kako udruge nisu organizatori ovoga prosvjeda, nego, kažu, hrvatski seljaci, do kada će na cestama ostati, ovisi o dogovoru. Mogu tako, poručili su, i iduća dva mjeseca.

- Bit će kako odluče ljudi. Ovo su sada prosvjedi biti ili ne biti za hrvatskog seljaka. Do sada smo izgubili svinjogojce, mljekare, a sada je izgleda na red došlo uništavanje ratara. Cilj je ugušiti hrvatsku proizvodnju - kaže Antun Laslo iz ZUSSB-a.

Seljaci blokirali prometnicu prema graničnom prijelazu Županja-Orašje

Točno u 17 sati, seljaci koji prosvjeduju na državnoj cesti kod Županje koja vodi prema graničnom prijelazu Županja-Orašje, blokirali su kolnik i onemogućili prometovanje vozila. Na cesti je, kako nam je rekao jedan od prosvjednika, Stjepan Filić, oko 60 traktora i raspoređeni su kod benzinske crpke na cesti prema graničnom prijelazu, ali sam prijelaz nije blokiran jer postoji alternativni put kojem se zaobilazi blokirana dionica. Seljaci kažu da će biti na cesti dok god bude potrebno.

Prosvjed nastavili ranije danas

Podsjetimo, nezadovoljni seljaci Vukovarsko-srijemske županije zbog neisplaćenih poticaja i niske otkupne cijene pšenice, ranije danas nastavili su mirni prosvjed uz državnu cestu kod Županje koja vodi prema graničnom prijelazu Županja-Orašje.

Jedan od organizatora skupa, Stjepan Filić kazao je kako je policija jučer blokirala prilazne ceste pa je zbog toga prvog dana mali broj prosvjednika s traktorima došao ne dogovoreno mjesto. No, nakon dogovora s policijom, prilazi su odblokirani pa im se pridružio veći broj prosvjednika s traktorima.

- Sada je tu 22 ili 23 traktora, a tijekom dana i noći ljudi su dolazili automobilima dati nam potporu i vidjeti kako provodimo vrijeme. Danas očekujemo da nam se masovno pridruže seljaci s traktorima. Ne mičemo se dok netko ne reagira na naše zahtjeve. Jučer je bilo napeto i skoro smo se potukli s policijom. Jedan je policajac automobilom "očešao" snimatelja jedne televizije i sreća da ga nije ozbiljno ozlijedio - kazao je ranije Filić.

>> Hrvatski seljaci: Tražimo smjenu ministra Jakovine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije