Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Merkel mora otići'

Prosvjedi krajnje desnice protiv Merkel i protuprosvjedi u Berlinu

Prosvjedi krajnje desnice protiv Merkel i protuprosvjedi u Berlinu
Foto: Reuters
1/5
07.05.2016.
u 21:30

Razne desno-populističke grupacije organizirale su prosvjed pod sloganom "Merkel mora otići" koji je ponajprije bio usmjeren protiv politike njemačke vlade i kancelarke Angele Merkel naspram izbjeglica.

Pod geslom "Merkel mora otići" u glavnome gradu Njemačke, Berlinu, u subotu je prosvjedovala krajnja desnice protiv vlade kancelarke Angele Merkel, a istodobno su održani sudionicima višestruko brojniji protuprosvjedi pod sloganom "Berlin bez nacista".

"Pošlo nam je za rukom odaslati jasan signal protiv netolerancije i pokušaja izolacije koji je primljen i izvan našeg grada", poručio je gradonačelnik Berlina Michael Mueller (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) u subotu. On je zahvalo sudionicima prosvjeda "Berlin bez nacista" što su ga zajednički organizirale stranke lijevog spektra, sindikati i Protestantska crkva Njemačke kojih se na različitim povorkama okupilo oko 5000.

"Sudionici ovih prosvjeda pokazali su kakav je njihov grad: otvoren, tolerantan, šaren i demokratski", rekao je Mueller.

Razne desno-populističke grupacije organizirale su prosvjed pod sloganom "Merkel mora otići" koji je ponajprije bio usmjeren protiv politike njemačke vlade i kancelarke Angele Merkel naspram izbjeglica. Na skupu se umjesto najavljenih 5000 sudionika okupilo njih tek oko 1800. Pored mnogobrojnih Nijemaca bilo je i sudionika koji su nosili ruske, norveške i češke zastave te transparente uperene protiv političara i medija.

Policija je zadovoljna konceptom razdvajanja desničarske i nekoliko ljevičarskih povorka čime su spriječeni izravni sukobi.

>> Angela Merkel razmišlja o komunikaciji s desničarskom populističkom strankom AfD

Ključne riječi

Komentara 5

DA
Darko22
22:18 07.05.2016.

Ljevica nastavlja izdaju vlastitog naroda i kontinenta.

DM
dr_max
01:43 08.05.2016.

To nije krajnja desnica, čak niti prava desnica, to su očajni ljudi koji vide da ljevičari financirani od Soroša guraju Europu u propast. Merkel - Ferkel i njen kompanjon Rentzi će nam pokušati uskoro uvaliti još 3 milje Afrikanaca ovo ljeto!

AN
anonimna1
07:25 08.05.2016.

ma naravno ona gubi kompas.pothitno je mjenjajte napravila je drastične pogreške. gdje ona živi u oblacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije