Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za prava

Prosvjedi iz SAD-a se šire. Pozvali i Hrvate da 15. 10. izađu na ulice

protesti (1)
Foto: REUTTERS/PIXSELL
1/4
04.10.2011.
u 13:20

Prosvjednici odjeveni poput zombija nastavljaju borbu za radnička prava. Najavljen je i globalni dan akcije za 15. listopada.

Na Manhattanu se prosvjed nastavlja i danas. Stotine prosvjednika odjevene su kao korporativni zombiji obojenih lica u bijelu boju, a u znak prosvjeda jedu lažni novac, javlja Daily Mail

U Chicagu, Bostonu, St. Louisu i Kansas Cityju odzvanjali su zvukovi bubnjeva, a prosvjednici su zaustavljali automobile.

Podsjetimo da se prosvjed svakim danom širi sve više. U međuvremenu, pozvani su stanovnici gradova, uključujući  Melbourne i Montreal da se pridruže prosvjedima na globalni dan akcije koji će se održati 15. listopada.

Poziv je namjenjen građanima širom svijeta koji žele izaći na ulice izraziti ogorčenje zato što su naša prava ugrožena savezom između političara i velikih korporacija – navodi se na Facebooku u grupi Pokret 15. 10.

Na globalni dan akcije uključit će se i Hrvatska. Najavljen je prosvjed građana na Trgu bana Jelačića sa početkom u 18 sati.

>> Prosvjedi iz New Yorka proširili se i na Kanadu

Ključne riječi

Komentara 120

SA
sarma
14:58 04.10.2011.

Čudi me kako još Pernar nije izronio...

OB
-obrisani-
22:50 04.10.2011.

Marsi evo baš čitam o tebi,nisam pojma imao da si bio jedan od najboljih igrača stare dardanske igre zvane “trill“ ili “goditje të vogla“, vrlo zanimljiva igra :))

ST
Startrack
16:10 04.10.2011.

Sve te grdne teorije zavjere to su sve obcni supljaci koje nijedan ozbiljan covjek ne cita. To je za vas neuspjele socijalne slucajeve da se zabavljate sa necim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije