Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči referenduma

Prosvjed: Privedeni Pernar i četiri osobe, pokušali skinuti zastavu

prosvjed (1)
Foto: Martina Popovčić/Pixsell
1/27
Autori: , luc, tri/VLM
21.01.2012.
u 12:18

Ivan Pernar, Marko Franišković, Natko Kovačević iz Udruge Pravednik i Dražen Keleminec među privedenima su zbog pokušaja skidanja zastave EU-a.

Na glavnom trgu u Zagrebu održao se prosvjed protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju koji je organizirao Pokret za Hrvatsku - Ne u EU, prenosi HRT.

Kako javlja 24sata privedeno je nekoliko osoba zbog pokušaja skidanja zastave EU-a  među kojima su Ivan Pernar, Marko Franišković, Natko Kovačević iz Udruge Pravednik i Dražen Keleminec.

Kovačević je u svom obraćanju građanima kazao kako je ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić, koju je sreo prije skupa, kazao da laže hrvatski narod nakon čega su ga policajci legitimirali. Nakon njega govor je održao Dražen Keleminec iz A-HSP-a koji je pozvao građanje na skidanje zastava Unije.

U Rijeci je također održan prosvjed

NE u EU, bila je jasna poruka s današnjeg prosvjeda na kojem se okupilo 100-tinjak građana, a kojeg su u Rijeci organizirali predstavnici Slobodarskog bloka, Autonomnih studenata, Mreže anarhosindikalista Rijeka i AntifaRI. Protive se, kako su poručili, nedemokratskoj vlasti krupnog kapitala nad EU posredstvom Europske komisije koja se ne bira na izborima, rezanju radnih i socijalnih prava, vjerojatnoj propasti domaće brodogradnje, ugrožavanju hrvatskih radnika, poljoprivrednika, ribara.

Uz transparente “Hrvati imaju najveći IQ na svijetu”, “EU pogoduje samo bogatima”, kazali su kako će Hrvatska kroz EU fondove dobiti novac, ali će ga kroz obavezu plaćanja članarina morati i vratiti. U EU neće biti mimoza, bit ćemo svi zbunjoza, poručio je jedan od njih.

Upozorili su na Europsku komisiju, u kojoj sjedi 27 “nedodirljivih” na koje, kažu, nećemo moći utjecati. Europski parlament je tijelo koje, za razliku od Europske komisije, nema veliku političku moć, Hrvatska će ondje ima 12 zastupnika, a njih je 800, kakav ćemo imati utjecaj, čuo se na današnjem prosvjedu. Način na koji nas nagovaraju da uđemo u EU je loš, vrijeđa naš intelekt, EU su njihove želje, a nas nikada nisu niti pitali, kazala je jedna prosvjednica prozivajući hrvatske političare. Napomenula je kako kako imaju i međunarodnu podršku iz zemalja članica i nečlanica EU. Zahvalu je pri tom uputila Varšavi, Skoplju, Londonu, Sarajevu i Beogradu. Slušamo mitove o EU, kako će nas dovesti u red i smanjiti korupciju, zašto se onda ne sudi Kultereru kao i Sanaderu, poručili su.

"U EU idemo kao guske u magli"

- Pusić nas tjera, a ostali političari slično ili isto misle, rekla je jedna starija Riječanka.

- Razmislimo kakve političare imamo, trebamo više rodoljuba, jer se tada ne bi trebali bojati ulaska u EU. Ovi političari su se zasitili naše države, ne znaju što bi s njom, kako bi riješili probleme, nema rezultata rada sudova. Oni traže spas za sebe, svi su isti. U EU idemo kao guske u magli - kazala je.

Komentara 1385

Avatar čoban
čoban
13:48 21.01.2012.

vidim obavještajci su jako aktivni,mislim da ce dobiti žuljeve tipkajući za eu

UN
unbekant
13:49 21.01.2012.

UDBA na djelu.....

DU
Deleted user
12:55 21.01.2012.

Opet Pernar! :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije