Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Članovi športsko ribolovnih društava i rekreativni ribolovci održali prosvjed u Rijeci

Prosvjed: Neka država vježba strogoću na ZERP-u a ne nama

prosvjed
PERO LOVROVIĆ/Pixsell
30.01.2010.
u 13:15

100-tinjak članova športsko ribolovnih društava Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije zatražilo je povlačenje prijedloga Zakona o ribarstvu iz saborske procedure sve dok se o njemu ne provede kvalitetna stručna, znanstvena i javna rasprava.

 - Skandaloznim, sramotnim, diskriminirajućim, katastrofalnim, nestručnim i društveno neodgovornim prozvali su prijedlog novog zakona o ribarstvu sudionici prosvjednog skupa na Trgu 111. brigade HV-a u središtu Rijeke. Opetovano, okupljenih 100-tinjak članova športsko ribolovnih društava i rekreativnih ribolovaca s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije zatražilo je povlačenje prijedloga iz saborske procedure sve dok se o njemu ne provede kvalitetna stručna, znanstvena i javna rasprava.

- Neka država vježba strogoću na ZERP-u a ne na nama moglo se čuti od okupljenih, koji su svoje riječi "pojačali" i prigodnim porukama More svima, a ne samo njima, I ja bi svoju dicu vodio na udicu, Volim more i tko mi što može ... Od državnog tajnika za ribarstvo Tončija Božanića, koji je proglašen grobarom sportsko - rekreacijskog ribolova zatraženo je da odstupi, dok se jedan od govornika, političar i sportski ribolovac, dr. Nikola Ivaniš obratio premjerki Jadranki Kosor zamolbom da se uz krupne ribe iz afera pozabavi i ribama iz Jadrana koje će, prođe li zakon u predloženom obliku ostati izvan dosega udica sportskih ribolovaca i rekreativaca.

Prema njihovim riječima, zbog ograničenja ribolovnog alata i područja na kojima uopće mogu loviti, većini sportsko ribolovnih društava prijeti gašenje.

Ključne riječi

Komentara 11

OK
okokučnopišalo
09:59 31.01.2010.

Ajde svi skupa delat! Živite na državnoj grbaći i to bolje od onih koji koji moraju raditi za vaše mirovine. I nemojte mi sad opet da ste vi bili zaslužni za ovo ili ono. Bili ste dragovoljci tojest volonteri a oni rade to što rade zabadava ili pomodernom hrvatskom gratis.

OK
okokučnopišalo
10:02 31.01.2010.

Opala ! Komentar mi je pod krivim člankom.

OB
-obrisani-
18:30 30.01.2010.

kako ćemo popušiti sa tom EU-rabijom , nismo ni svjesni. ali postat ćemo svjesni, samo bit će kasno... tek što smo izašli iz ropstva teškom mukom i uz tisuće žrtava , nesposobnost aktualne vlasti nas je dovelo do toga daa će nam jedini \"spas\" biti ulazak u drugo ropstvo . užasno mi je gledati kako nam država i sve za što smo se borili propada. jedva čekam sljedeće stranačke izbore !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije