Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZELENSKI RAZGOVARAO S TRUDEAUOM

Prošlu je odluku kritizirao, a sad je kanadskom premijeru poručio: Pritisak na Moskvu treba pojačati a ne smanjiti

Trudeau Attends A Muslim Convention - Canada
Foto: Christopher Katsarov
1/5
17.07.2022.
u 23:43

Ottawa opravdava svoju odluku kojom se turbine popravljene u Kanadi izuzimaju iz gospodarskih sankcija Rusiji željom da ne ugrozi energetsku opskrbu Europe, napose Njemačke.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je telefonom razgovarao s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom i istaknuo da se međunarodno stajalište o sankcijama protiv Rusije mora temeljiti na "načelima" i na pojačanom, a ne smanjenom, pritisku na Moskvu.

Riječ je o prvom telefonskom razgovoru dvojice čelnika nakon kanadske odluke da dopusti povratak u Europu turbina za ruski plinovod Sjeverni tok koju je ukrajinski predsjednik oštro kritizirao.

Potonji ju je nazvao "neprihvatljivom".

Pošto je zahvalio Trudeauu na velikoj pomoći na polju obrane, Zelenski je u tweetu "opetovao da se međunarodno stajalište o sankcijama mora temeljiti na načelima".

Dodao je da se nakon nedavnih "terorističkih napada" u više ukrajinskih mjesta pritisak na Moskvu "mora pojačati, a ne smanjiti".

Zamjenica kanadskog premijera Chrystia Freeland u subotu je branila kanadsku odluku istaknuvši da je to "dobra odluka", premda ju je "veoma teško" bilo donijeti.

Ottawa opravdava svoju odluku kojom se turbine popravljene u Kanadi izuzimaju iz gospodarskih sankcija Rusiji željom da ne ugrozi energetsku opskrbu Europe, napose Njemačke.

"Energetski izazovi pred kojima stoji Njemačka i naši europski partneri veoma su konkretni i Kanada je svjesna toga", dodala je Freeland.

Komentara 3

ZH
zhecko
05:27 18.07.2022.

Mali cirkusant je postao bezobrazan ! 😯

M3
Miške 3
05:19 18.07.2022.

On bi cijeli svijet uključio u rat u Ukrajini. Slušaj Kissingera. Mulac.

V0
Vlaskoulicanec3.0
07:43 18.07.2022.

Dajte maknite već jednom tog pajaca i postavite nekog normalnog političara koji će ovo završiti i spasiti što se još spasiti da nakon što ovaj iza sebe ostavlja politiku spaljene zemlje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije