Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji
Povratak na članak

Proruski ratnik: Srušili smo zrakoplov jer smo mislili da je ukrajinski

Moskva drži da je ukrajinski lovac bio tada u zraku, a to Kijev opovrgava

Komentari 29

MA
marsovac
10:50 22.07.2014.

da su ga stvarno srusili Ukrainci (oni pravi) onda bi bili ruski separatisti i Moskva odmah sve predali internacionalnim promatracima i malajzia airlinu. Nista im nebi bilo bolje od toga. To odugovlacenje smrdi do neba......... Ruska taktika ista kao srbska, sve to sto se dogadja u ukrajni morali smo i mi proci.

VL
GE
generaly
11:06 22.07.2014.

Odjednom je, za Večernji, proruski separatist uzdignut na status ratnika.... koja je sljedeća stepenica? Borac za slobodu?

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
10:44 22.07.2014.

Moskva traži izliku, opravdanje jer ono kaj svi uporno zaboravljaju u ovoj priči - radi se o ukrajinskom teritoriju. Znači ko je i kak letil Moskva nema kaj pitat !!!

VL
OB
Objektivno...
12:01 22.07.2014.

A uvijek je bilo da mislit' i s*at' nije isto. Ime? Pa ako mu se napiše ime, Putin će odmah lansirati BUK u njega da više ne se*e...

VL
PA
patria
12:11 22.07.2014.

Najbolji su mi oni koji tvrde kako je Ukrajina rusko drvorište i kako Rusi tu imaju pravo oružjem štititi svoje interese. E pa Ukrajina je druga samostalna država, nikakavo rusko dvorište, niti Rusi imaju što raditi ili određivati drugima što mogu, a što ne na ukrajinskom kopnu, teritorijalnim vodama, ili u ukrajinskom zračnom prostoru.

VL
AM
alberta.mutti.5
13:32 22.07.2014.

Meni su Mirko i Slavko kazali da je avion srusio Vinetu, a da se krivica pokusava svaliti na Mehu iz Blagaja. Pa ti sada znaj.

VL
DN
dnjipronednjepar
13:39 22.07.2014.

Ruskoj vojsci je trebalo tri dana da svijet izvijeste o "uočenom" ukrajinskom vojnom avionu. Možeš misliti. Prije im je trebalo tri dana da izmisle priču, koja je toliko jadna da je sramotno po njih da im je toliko trebalo. A što kažu ti stručnjaci o onom postu šefa vojske "DNR" Strelkova na ruskoj VK mreži kako je upravo srušen ukrajinski vojni avion, izbrisanoj čim se shvatilo što je srušeno?

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
11:56 22.07.2014.

Valjda je Corriere dela Serra treba objaviti ime, prezime i sliku tog separatiste, tako da ga njegovi ubiju odmh nakon objaljivanja tog novinskog članka.

VL
TA
taknekak
13:09 22.07.2014.

Ma, da naravno, došao proruski separatist baš proameričkom listu "Corriere dela Serra" i rekao, evo sad ću vam brate lijepo sve u detalje ispričati kako smo srušili zrakoplov, pa objavite to. Oni koji vjeruju u ovakve priče, imaju kvocijent inteligencije manji nego kokoš.

VL
Avatar noesiss
noesiss
16:41 22.07.2014.

Obicno novinar kaze ime i prezime, napravi video snimak kad intervjuise nekoga, gdje je ovaj fantazma Mister Nobody ?

VL
NE
Nepobjedivi
12:52 22.07.2014.

Predstavnici pobunjenika su noćas predali kutije predstavnicima malezijske vlade. I nije tu bilo nikakvog odugovlačenja. Predstavnici malezijske vlade jednostavno nisu unaprijed bili obavješteni da će malezijski avion biti srušen pa nisu u Donjeck mogli stići za nekoliko sati, poput nekih novinara velikih Zapadnih medija, kojih više od mjesec dana nije bilo u ratnom području, ali su se već poslije nekoliko sati pojavili na mjestu tragedije.

VL
ST
stomugromova
11:15 22.07.2014.

Glede izvora talijanskog novinara,izgleda da je taj navodni proruski separatist doživio novinara kao svećenika,pa mu se kao ispovijedio ! Jedino ne znamo po kojem je obredu obavljena ispovijed ,katoličkom ili pravoslavnom ! Nevjerovatne budalaštine.

VL
Avatar Jorge
Jorge
11:56 22.07.2014.

Bilo bi zanimljivo čuti razgovor ukrajinske kontrole leta i zrakoplova. Nejsano je zbog čega Ukrajinci ne objave. Čini se da ćemo ovih dana svjedočiti laganom smirivanju strasti...

VL
NE
Nepobjedivi
12:45 22.07.2014.

Izgleda da je glavni ukrajinski državni tužilac Jarema, jedan od najpozvanijih da o tome sudi, uzalud još prije nekoliko dana priznao da pobunjenici nisu srušili malezijski avion zato što nisu imali raketne sisteme koji bi ga mogli srušiti. Navijači i propagandisti imaju svoju apriornu istinu o krivcima i izmišljene izjave anonimnih izvora pa čak i samog Strelkova, kojeg sada pokušavaju maksimalno demonizirati jer kvari nečije planove. Njih činjenice ne zanimaju i čak smetaju. Ali isto tako izgleda da ni na Zapadu više ne prolazi takav pristup. Figaro jučer i danas ima online anketu s pitanjem "Jesu li Rusi srušili avion?". Čak 52% Francuza (od 149.000 koji su do sada glasali) odgovorilo je "Ne".

VL
DU
Deleted user
12:59 22.07.2014.

Pa to je normalno,da je Ukrajinska vojska srusila taj civilni zrakoplov,jer im je to cilj,da se Rusi uvcuu rat,a evo pronasli su jednog"beskucnika"da svejdoci da je on ruski separtist,i da su oni mislili da je to Ukrajinski zrakoplov,hehhehehehe mo`s mislit.......................

VL
BB
brle brkić
11:28 22.07.2014.

jedan separatist ,bez imena prezimena,nadimka,priča koja nedrži vodu,jaka propaganda koja utiče na javno mijenje tako se to danas ratuje.

VL
DU
Deleted user
13:15 22.07.2014.

Znači, svi "dokazi" da su prorusi srušili malezijski zrakoplov svode se nekakve audio snimke i videa čija je autentičnost već dijelom opovrgnuta, na pobrisane poruke sa socijalnih mreža i rekla kazala neimenovanih osoba. Mogu i ja takve začas "pronaći". Gdjee su snimke američkog satelita koji je letio iznad istočne Ukrajine u trenutku rušenja zrakoplova? Ah, da! Glasnogovornica Bijele kuće je jučer izjavila da je Amerika vjerodostojnija. To mora biti dovoljno za sve "istinoljubive". Zar Porošenko nije rekao da ima nekakve snimke? Gdje su? Nevjerojatno kako se bez ijednog jedinog dokaza i bez imalo srama huška protiv jedne zemlje i koristi ova tragedija, možda čak i namjerno izazvana, u političke svrhe! Što se ovo događa? Jesmo li okruženi zombijima bez svijesti i savjesti?

VL
TA
taknekak
13:12 22.07.2014.

ovdje se uopće ne radi o ukrajinicima. Niti se njih uopće išta pita. Više od polovice ukrajinskog naroda su zapravo protiv vojne ofenzive ukrajinske vojske u istočnoj ukrajini. ali SAD koji je postavio svoje pijune na vlast u kijevu, tjeraa tu vlast da vodi ofenzivu na istoku, jer MMF i svjetska banka žele cijelu ukrajinu, a amerikanci žele sa svojim bazama izbiti daleko na istok na rusku granicu. ukrajinci su se davno mogli dogovoriti sa rusima odnosno ruskom manjinom na istoku, da nije amerikanaca. ova ukrajina je ionako rezultat samovoljnih crtanja granica Staljina za vrijemee SSSR-a. Ona je sada po površini duplo veća od Njemačke. zapadni dio ukrajine, je u stvari nekad bio poljski, i pripadao je Austro-Ugarskoj. Istočne dijelove sa ruskim stanovništom Staljin je priključio namjerno Socijalističkoj sovjetskoj republici Ukrajini, baš zbog toga da bi razvodnio i oslabio težnje ukrajinaca za samostalnošću. 75% stanovništva ukrajine se izjašnjavaju kao ukrajinci, ali više od pola njih ne zna ukrajinski jezik. sama julija timošenko, naučila je ukrajinski tek prije 12 godina, prije toga znala je samo ruski. Predsjednik-tajkun Porošenko je ranije dugo godina bio Janukovičev čovjek i prije 4 mjeseca za vrijeme majdanskih prosvjeda sve do zadnjeg trenutka je bio vjeran Janukoviču, i teka kada je Janukovič svrgnut, prešao je na stranu prosvjednika.

VL
ST
stomugromova
11:11 22.07.2014.

Ima pravo Idler3 .To je ukrajinski teritorij i Ukrajina i njena kontrola leta je odgovorna za letove putničkih zrakoplova na svom teritoriju.Zašto su uopće imali otvoren koridor na području sukoba.Zašto je avion preusmjeren sa svoje rute ? To sigurno nisuu Rusi usmjeravali .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.