Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEČAJ

Propasti 'Gaj FM-a' kumovali političari, radnici pokrenuli stečaj

gaj
Foto: M.Šantoši/Pixsell
1/4
13.12.2011.
u 08:14

Vlasnici su tvrtku kupili državnim novcem, a iz svog džepa za nju nisu dali ni lipe, kaže regionalni povjerenik Šimo Orešković

SLATINA  - Regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković i Željko Vuković, sindikalni povjerenik podružnice tvrtke "Gaj FM", danas su u Bjelovaru Trgovačkom sudu dostavili prijedlog za pokretanje stečaja u poduzeću "Gaj FM" koje je dvije godine u blokadi, a vjerovnicima je dužno više od 75 milijuna kuna. Prijedlog za stečaj potpisalo je oko 270 radnika tvrtke koji više od 10 mjeseci nisu dobili plaće, a njihova potraživanja procjenjuju se na više od 10 milijuna kuna. 

U godinu dana tvrtka promijenila pet vlasnika

U ovome klasičnom hrvatskom gospodarskom slučaju zanimljivo je da su predstavnici države, koja je kroz razne institucije većinski vjerovnik "Gaj FM-a", propustili postupiti po zakonu i nisu podnijeli prijedlog za stečaj, već su to, kako bi zaštitili svoja materijalna prava, učinili radnici. U posljednjih godinu dana tvrtka "Gaj FM" promijenila je pet vlasnika i pet uprava, a niti jedna od njih nije uspjela spasiti tvrtku od propasti i sačuvati 270 radnih mjesta.

Radnici podnijeli kaznene prijave protiv odgovornih osoba

– Propasti "Gaj FM-a" kumovalli su lokalni političari, bivši vlasnici koji su, uz pomoć "visoke" politike došli do državnog novca i njime kupili tvrtku, pa ih kupovina, iz vlastita džepa, nije stajala ni lipe. Sindikat i radnici pokazali su razumijevanje prema svima koji su htjeli pokrenuti proizvodnju u "Gaj FM-u" i na pokretanje stečaja odlučili smo se kada smo se uvjerili da od svega neće biti ništa. Protiv odgovornih, koji su upropastili poduzeće i 270 radnih mjesta, podnijeli smo kaznene prijave, ali još ne znamo je li se barem na tome nešto učinilo, rekao je jutros regionalni povjerenik Šimo Orešković.

U tri godine dva puta u stečaj

U posljednjih 20 godina država je "Gaj" dva puta sanirala s više od 100 milijuna kuna, a ova slatinska tvrtka, u kojoj je prije rata radilo više od 3000 radnika, u posljednje tri godine doživjela je čak dva stečaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije