Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ SREĆE

Propali Gaj FM ide u prodaju za 76,4 milijuna kuna

gajfm
DragutinŠantoši - Večernji list
17.03.2012.
u 06:12

Razočarani radnici će se na posao moći vratiti najranije na jesen, kaže Slobodan Perić

SLATINA – Ni nakon drugog zatvorenog javnog natječaja za davanje u zakup imovine stečajnog dužnika, propalog, nekada najvećeg slatinskog poduzeća, \'Gaj FM\' u stečaju, nije odlučilo o zakupoprimcu. Jedina ponuda, zagrebačke tvrtke \'Proklima-tim\', koja se po drugi put javila na natječaj ponovo je odbijena jer, prema ocijeni suda, potencijalni zakupoprimac nije na račun suda uplatio traženu jamčevinu u iznosu od 30.000 kuna. \'Proklima-tim\' je u ponudi zakupa sudu ponudila potpisivanje ugovora o zakupu od 1. svibnja, pa je njena ponuda ocijenjena neozbiljnom.

Radnici koji su dali otkaz ostaju bez tri plaće ?

– Takva odluka suda najviše je razočarala radnike koji su očekivali da će se, nakon otkaza zbog stečaja, krajem prosinca prošle godine, barem dio njih vratiti u ožujku na posao. Sada je izvjesno da za radnike u njihovoj tvornici posla neće biti sve dok \'Gaj FM\' ne dobije novog vlasnika, a to će se, sudeći prema praksi u sličnim stečajevima, te zbog visoke isklične prodajne cijene na prvoj javnoj dražbi, koja će se održati sredinom travnja, dogoditi tek početkom jeseni. Radnici su razočarani i zbog tumačenja iz nadležnog ministarstva po kojemu će pravo na tri prosječne plaće ostvariti  samo 46 radnika koji su u radnom odnosu dočekali stečaj, dok će 218 radnika ostati bez tog novca i imat će pravo na zakonom utvrđene otpremnine i naknade za godišnji odmor, kaže dipl. ing. Slobodan Perić, predstavnik radnika u Stečajnom vijeću.

Zainteresiranih kupaca ima, ali za iznos od 15 do 20 milijuna kuna 

Po sudskom vještaku imovina \'Gaj FM-a\' u Slatini, koja je zapravo \'mrtvi kapital\', procijenjena je na astronomski iznos od 76,4 milijuna kuna, gotovo tri puta više od tržišne vrijednosti. Doznajemo da za propale i zapuštene tvornice postoji zanimanje domaćih, pa i stranih ulagača, koji su za slatinske tvornice spremni platiti između 15 i 20 milijuna kuna, pa je za očekivati da \'Gaj FM\' novog vlasnika neće dobiti prije pete ili čak šeste javne dražbe. U nepune tri godine poslovanja tvrtka je stvorila više od 98 milijuna kuna neplaćenih obveza, nenaplaćena potraživanja iznose oko 1,5 milijuna kuna. Više od 60 posto neplaćenih obveza odnosi se na državu i javna poduzeća. Unatoč neuspješnom i sumnjivom poslovanju za propast iste tvornice prije tri godine, kao i za ponovnu propast i stečaj 2011. godine, do sada nitko nije odgovarao. 

Ključne riječi

Komentara 1

BA
bamby
10:25 18.03.2012.

...niko nije odgovarao i neće...s radnicima na cestu što je svakodnevna slika u nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije