Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvonimir Despot
Povratak na članak

Propagatori, EU nam je bio slamka spasa

Neprestano slušamo o nekakvom sluganstvu, neoliberalizmu, kapitalizmu, masonima pa i komunistima, o svakakvoj bandi ovoga svijeta koja se urotila protiv nas nesretnih i neshvaćenih Hrvatića. Ta glasna ekipica neprestano lamentira da nismo ništa dobili od EU, nego da smo i dalje i dublje u sluganskom konceptu. Kojega li sljepila!

Komentari 5

Avatar abakus
abakus
20:19 28.11.2016.

Nije to baš tako, Despot. Sami kažete da kad imamo kući jako bolesne temelje, novac izvana služi barem za preživljavanje. Problem je da je upravo preživljavanje ono što je nama najmanje potrebno. Kad čovjek ili društvo ima "jako bolesne temelje" onda ga u jednom trenutku treba grubo suočiti s tom istinom, kako bi, suočen s njom, ili konačno i brzo propao ili si sredio temelje. Dokle god mu, međutim, omogućuješ preživljavanje, on nema motiva razriješiti problem. U konačnici, tlo Hrvatske će ostati gdje jest, ali će ljudi, narod koji ovdje živi nestati, upravo zato što se nije dobio priliku suočiti sam sa sobom i konačno, nakon stoljeća tuđinske vlasti, ustati i preuzeti odgovornost na sebe - za sebe. Nakon Beča i Beograda mi smo ponovno izabrali tuđu vlast - Bruxelles. I ništa se kod nas, realno, ne mijenja, osim što nam je populacija sve starija i sve nas je manje.

VL
IN
Interstellar
10:56 29.11.2016.

Slažem se, Abakus. Slobodnog tržišta kod nas nema, jer sve ključne pozicije u društvu drže ljudi koji ih nisu stekli stručnošću, sposobnošću i svojim radom, nego osobnim vezama i poznastvima. Veze i pozicije u brojnim su slučajevima naslijeđene iz bivšeg režima, jer su se moćnici pobrinuli da ih promjene koje su se trebale dogoditi od 1990. nadalje, ne uzdrmaju u položaju moći. Pozicije za koje su sami bili prestari, osigurali su svom potomstvu. Ostatak podijeljen s onima "suprotne strane" (hdz, da budemo precizni) koji su trebali donijeti zdrave promjene, ali nisu, nego su u ime nekakvog tobože "mira" prigrabili što su mogli. Stručni i sposobni prisiljeni su raditi anonimno, upravo poput robova, za tuđi interes, ili otići u inozemstvo ako nisu prestari. Neki od nas i ostarjeli su nadajući se da će se ovdje ti temelji ipak promijeniti nabolje, trudili se da se to postigne, ali posvuda si udarao glavom o zid. Nije provedena lustracija, temeljni preduvjet za zdravu klimu u društvu i zdrave temelje, i slobodno tržište - kojeg u Hrvatskoj - nema. Ono što EU sada očekuje od Hrvatske (i osobito premijera), je prostiranje "crvenog tepiha" za ulazak istočnih susjeda (dvojih) u EU. Što znači da će nama biti samo još gore. EU fondovi su u svemu tome manje važna priča. Mediji propagandom čine svoje: vrbuju ljude za odlazak u inozemstvo, na sve moguće načine, a ti će naši iseljenici tamo biti samo jeftina radna snaga. Ne znam je li prekasno za bolje temeljevu Hrvatskoj - nekako mi se sve više čini da je.

VL
DU
Deleted user
06:34 30.11.2016.

Skoro u sridu !! Ako pomaze potpisujem svaku rijec...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.