Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena potraga

Pronađeno tijelo nestalog pilota F-16

F-16 avion zrakoplov
Reuters
31.01.2013.
u 16:39

Pilot zrakoplova F-16 bio je na obuci, u noćnom letu, kada se prekinula njegova veza s bazom NATO-a. Krenula je potraga za nestalim pilotom

Pronađeno je tijelo 32- godišnjeg Lucasa Gruenthera,  pilota američkog borbenog aviona F-16, koji je nestao iznad Jadranskog mora 28. siječnja, javila je danas talijanska agencija ANSA.

Pilot zrakoplova F-16 bio je na obuci, u noćnom letu, kada se prekinula njegova veza s bazom NATO-a. Vjeruje se da se avion srušio zbog tehničkog kvara dok se vraćao u bazu.

– S velikom tugom priopćavamo da je tijelo kapetana Lucasa Gruenthera danas poslijepodne pronađeno u Jadranskom moru, službeno je priopćenje o posljedicama rušenja američkog ratnog zrakoplova F16, s kojim je u ponedjeljak nakon polijetanja iz američke baze u Avianu izgubljen kontakt u 20 sati. Tijelo pilota pronađeno je danas oko 14 sati na samo četiri milje od obale ispred Pesara. Pronašla su ga plovila talijanske Lučke kapetanije. Lucas Gruenther (32) odmah je identificiran jer je na sebi imao pilotsko odijelo, a tijelo kalifornijskog pilota prebačeno je najprije u luku u Pesaru. Gruenther je bio odgovoran za sigurnost letenja njegove 31. eskadrile. Obitelj Gruenther objelodanila je u posebnom priopćenju kako je Lucas bio dobar muž, ljubljeni sin i odani brat.

„Nikada se nećemo oporaviti od tog gubitka. Sigurni smo da je tijekom svoga kratkog života označio život svima s kojima se susretao. Zahvaljujemo svim osobama u svijetu za poruke i molitve, a posebno zahvaljujemo onima koji su pridonijeli traganju za njime“, priopćila je obitelj.

 >>Pronašli padobran srušenog F-16? I dalje tragaju za pilotom

>>Pronađeni ostaci američkog F-16, i dalje se traga za pilotom

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar whitesox
whitesox
17:07 31.01.2013.

R.I.P.

IP
info_punkt
17:56 31.01.2013.

jel živo?

OB
-obrisani-
18:09 31.01.2013.

kolateralna steta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije