Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sredozemlju

Pronađena tijela pilota srušenog turskog vojnog zrakoplova

F-4 Phantom II (1)
www.hvkk.tsk.tr
04.07.2012.
u 17:31

Poginuli su kapetan Gokhan Ertan i poručnik Hasan Huseyin Aksoy. Točna lokacija nije otkrivena

Pronađena su tijela članova posade turskog vojnog zrakoplova koji je prošli mjesec srušila sirijska protuzračna obrana, javlja turska televizija TRT. Tijela dvojice pilota F-4 Phantoma pronašla je američka podmornica na dnu istočnog dijela Sredozemnog mora, a sam zrakoplov još uvijek nije pronađen, prenosi BBC. Turska vojska rekla je da su poginuli kapetan Gokhan Ertan i poručnik Hasan Huseyin Aksoy, no nije otkrila gdje su tijela točno pronađena.

Zrakoplov je srušen 22. lipnja zbog, kako tvrde sirijske vlasti, a negira Turska, povrede sirijskog zračnog prostora. Unatoč isprici predsjednika Sirije Bashara al-Assada, incident je doveo do zaoštravanja odnosa između Turske i Sirije te rezultirao povećanjem prisutnosti vojske obiju zemalja oko granice.

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:57 04.07.2012.

Turski protuudar mora biti toliko jak da nitko u regiji više nečačka mečku sa turcima.

OB
-obrisani-
20:11 04.07.2012.

Poginuli su kapetan Gokhan Ertan i poručnik Hasan Huseyin Aksoy >>>> Zanimljivo . A nisu li ranije mediji tvrdili da su piloti ostali zivi.

IP
info_punkt
18:08 04.07.2012.

eto vam, turci, pa vi čačkajte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije