Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANKA OPAČIĆ:

'Promjene će omogućiti lakše djelovanje stručnim institucijama'

Milanka Opačić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
11.09.2014.
u 13:17

Najproblematičnijim slučajevima morat će se baviti sustav socijalne skrbi i pravosuđe, rekla je ministrica

Centri za posebno skrbništvo te obiteljske medijacije mehanizmi su koje je uveo novi Obiteljski zakon, a trebali bi pomoći roditeljima da se u postupku razvoda braka lakše dogovore o skrbi za dijete, rekla je danas u Osijeku ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Stigla je na znanstveno i interdisciplinarno savjetovanje iz područja obiteljskog prava "Suvremene teme obiteljskog prava i postupaka" kojega je organizirao osječki Pravni fakultet.

Govoreći pred stručnjacima za obiteljsko pravo pristiglim iz cijele Hrvatske o zakonskim novinama, objasnila je kako su one fokusirane na zaštitu djece koja su najviše traumatizirana postupcima razvoda braka te da će promjene omogućiti lakše djelovanje stručnim institucijama, posebice u odnosu prema visokokonfliktnim osobama.

- Dosadašnja iskustva pokazuju da se oko 70 posto brakova razvede sporazumno, a procjenjuje se kako bi se 10 do 15 posto moglo riješiti postupkom medijacije. Najproblematičnijim slučajevima morat će se baviti sustav socijalne skrbi i pravosuđe - rekla je ministrica Opačić.

>> Opačić: Djeci odvjetnik po službenoj dužnosti

Komentara 9

SE
sestrićna
14:28 11.09.2014.

bilo bi lijepo da nam drugarica milanka objasni na koji način je je ona došla do posvojenog djetata?

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:06 11.09.2014.

...je li pročitala ključne riječi... zna li što mijenja...

19
1995josip
22:39 11.09.2014.

Braniteljske naknade pretvorila Milanka u socijane i ponizila te jadne i siromašne ljude ! Smanjila im Milanka primanja a neki su ostali i bez tih 1100 kuna od kojih su živjeli ! Vrlo uspješna ministarka , nema šta zna štedjetieti na hrvatskim braniteljima i to onim naj siromašnijim .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije