Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljačka pošte

Projurili kroz barikade i izgurali policajce s ceste

autom u kanal
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/7
10.03.2011.
u 07:37

Sedam minuta trebalo je razbojnicima od pošte do prve blokade u Soblincu

Imali su razrađen plan i bili odlučni da ih u njihovoj namjeri nitko neće pokolebati, čak ni dvije policijske patrole koje su im se našle na putu. Dvojica razbojnika u ranu zoru u četvrtak ujutro sjela su na motor i krenula u pljačku poslovnice Hrvatske pošte u Ulici Ivana Mažuranića u Kašini kraj Zagreba.

Za svoj nečasni pohod izabrali su vrijeme dana za koje su bili sigurni da ih neće ometati slučajni prolaznici na ulicama. Dovezli su se pred poštu na motoru.

>>Pogledajte rekonstrukciju događaja

Ostavili motor na livadi

S nestrpljenjem su čekali trenutak da se pojavi žuto dostavno teretno vozilo s vrećama novca. Kombi se u 6.14 sati napokon pojavio te se parkirao na ulici pet metara od pošte, ispred ulaza za djelatnike. Jedan od dvojice poštara izašao je iz vozila i krenuo prekrcati vreće s novcem dok je njegov kolega ostao sjediti u kombiju. U tom trenutku ispred djelatnika pošte pojavila su se dvojica muškaraca s motociklističkim kacigama na glavi.

Jedan je izvadio pištolj i uperio ga prema djelatnicima. Dok je on na nišanu držao zaposlenike i budno pazio da netko od njih ne napravi krivi potez, njegov partner imao je zadatak pokupiti vreće s plijenom. Prestrašeni djelatnici pošte nisu pružali otpor te su razbojnici pokupili ukupno pet vreća. Koliko je novca bilo unutra, za sada se ne zna.

Jedan razbojnik s vrećama u rukama sjeo je na stražnji dio motora, a drugi je sjeo naprijed te su započeli bježati prema Soblincu. U planu bijega bila im je i promjena prijevoznog sredstva. Sišli su s motora na jednoj livadi blizu Soblinca na kojoj ih je čekao sakriven automobil, najvjerojatnije crni audi.

Udarili u policijsku škodu

U automobilu su krenuli prema Soblincu. Ni policija nije gubila vrijeme. Oko 200 metara od skretanja prema Sesvetama i autocesti prema Varaždinu i Zagrebu razbojnicima su pripremili blokadu. Jedna ih je patrola već čekala, a druga joj se tek trebala pridružiti.

Otprilike sedam minuta trebalo je razbojnicima da od opljačkane pošte stignu do tog skretanja, na raskrižju Soblinečke i Dunavske ulice.

Iako je policijska patrola za razbojnike bila neugodno iznenađenje, nije ih omela, pa čak ni kada je policajac izišao iz automobila i pokušao bez uspjeha zaustaviti automobil. Lopovi su projurili pokraj njega. Tada im je ususret došla i druga patrola koja im je pokušala zapriječiti put. Ni ta im prepreka nije zasmetala u njihovoj namjeri da ne skreću s puta.

Svjesno su udarili u policijsku škodu octaviju kako bi oslobodili prolaz za bijeg. U frontalnom sudaru izgurali su škodu, koja je sletjela u odvodni kanal kraj ceste te su nastavili u nepoznatu smjeru. Jedan policajac u škodi lakše je ozlijeđen, a za razbojnicima se traga.

Komentara 59

GO
Goblin01
23:30 10.03.2011.

Jedino rješenje za ovu zemlju je regionalno razjedinjenje na zasebne države!

OZ
ozujsko
09:58 10.03.2011.

bila dva sofera Haso i Huso.....hehehhehehe

XN
xnet0822
08:52 10.03.2011.

Opet lihvari na djelu - nikad nemaju novaca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije