Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magazin Oluja
Povratak na članak

Projekt udruge Stripforum: Domovinski rat u stripu

U plavom zabavniku izišlo je i nekoliko kratkih stripova mladih autora

Komentari 2

Avatar Dolar=0
Dolar=0
09:26 19.05.2014.

mirko i slavko domovinskog rata

VL
AL
Albatros123
09:19 24.06.2014.

Nemogu vjerovati što se sve piše o Domovinskom ratu od ljudi koji nikada i na nijedan način nisu sudjelovali u Domovinskom ratu.Apsurdno je prozivati AUTORE za lažno moraliziranje, kad su IZDAVAČI ti koji su zabranili autorima izlazak u medije, pod krinkom lažnog moraliziranja. Gdje im je bio moral u RATU-u? UTEKLI SU U INOZEMSTVO DA SPASE SVOJU KOŽU, a sad moraliziraju.U HRVATSKOJ JE PROBLEM DA STARCI POPUT JULESA I REISINGERA ( kvalitetom svaka čast, ali...) UVIJEK OBJAVLJUJU, a drugima se ZABRANJUJE i PREŠUTNO IZBACUJE te mućka da li je tko dao MITO ili nije. Imam i vlastiti strip o MIRKU NORCU koji je studiozno napravljen na 32 stranice a kojega nitko nikada od straha nije htio objaviti, mada sam crtao i pisao isključivo po riječima koje su izašle u novinama ( JUTARNJI LIST, VEČERNJI LIST, SLOBODNA DALMACIJA, NEDJELJNA DALMACIJA, ZADARSKI LIST, GLOBUS, FERAL TRIBUNE).Također ni IVAN ČONDIĆ -BEGOV koji ima strip od 64. stranice o domovinskom ratu ( on tako kaže, nisam vidio osobno) nije poslao na natječaj od starha da mu rad ne prime.VAŽNIJE OD IČEGA JE PLAĆANJE AUTORSKOG DJELA uz AUTORSKI UGOVOR O AUTORSKOM DJELU, teoriginalnost djela.Jedini stvarni ratnik i autor, NENAD BARINIĆ, objavljuje već dvadesetak godina stripove na tu temu, nevezano uz natječaj.Radovi pok. RADOVANA DEVLIĆA, čine mi se nekvalitetni i neprimjereni za objavu, budući da su čiste ilustracije, a ne dio nekog stripa.I ZADAR je kao i ANTE GOTOVINA zaslužio strip na tu temu, ali čini mi se da taj dio izdavaštva još nije pušten u demokratizaciju, već je dio privatizacije, kao što su i zagrebački autori privilegirani itekako u ondnosu na sve ostale.Kako EPH holding drži i SLOBODNU DALMACIJU, uz ostale novine, nije me čudilo kad su odbili moju ideju, dvaedestak godina staru, za STRIP O HAJDUKU.Dogovori sa članom uprave tekli su glatko, dok scenarista nije otkrio "želju urednika" da se strip radi besplatno, što nije dolazilo u obzir.1000 kuna, premalo je za europske standarde, za jednu tablu stripa, ako se za isto dobije vani na primjer 300 €ura, ili recimo u talijanskim izdavačkim krugovima i do 150€, što je variranje cijena, ali ok.Pošteni dogovor i ocjena odmah, nisu pravilo ni iznimka hrvatskih izdavača koji izgleda vole mutiti autorima iza leđa, ne poštujući ZAKON O AUTORSKIM I SRODNIM PRAVIMA - Igora Glihe, a još manje cjenik(e) ULUPUH-a.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.