Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladen leovac

"Progone nas jer smo objavili popis branitelja optuženih u Srbiji"

hsp (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
1/3
26.01.2011.
u 12:30

Bernardin Jelinić, predsjednik vinkovačkog HSP-a, najavio je objavu popisa pripadnika srpskih paravojnih i regularnih postrojba koje su sudjelovale u napadima na Vinkovce

VINKOVCI - Hrvatska stranka prava ostat će dosljedna svojim temeljnim načelima u zaštiti hrvatskog naroda i branitelja te nas na tom putu neće smesti ni ucjene ni nečije želje i trgovine. Najnovija dovođenja na informativne razgovore zbog davanja obavijesti u vezi s popisom smatramo klasičnim pokušajima zastrašivanja. Upravo su dužnosnici HSP-a pomagali kako hrvatskim braniteljima, tako i institucijama RH da se što brže i bezbolnije riješi pitanje nebuloznih srbijanskih optužnica za hrvatske branitelje. Kada su mene pozvali, pitao sam u kojem sam svojstvu, jesam li optužen ili svjedok, ali su mi odgovorili kako nisam ni u kakvom svojstvu, nego  sam pozvan zbog "davanja potrebnih podataka" - rekao je prvi čovjek vukovarsko-srijemskog HSP-a Mladen Leovac na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Vinkovcima u povodu, kako kaže, policijskog progona i zastrašivanja nakon objave popisa 480 branitelja, uglavnom iz Vukovara i Osijeka, optuženih za ratne zločine u Srbiji.

Leovac je ogorčen što sve predistražne radnje vezane uz optužnice iz Srbije odrađuje osječka policija.

- Imamo razloga sumnjati da se sve događa prema nalogu "lokalnih šerifa". Naša, vukovarsko-srijemska policija, valjda je nesposobna, ali i nepodobna, a osječka je valjda podobna. Upozoravamo branitelje da su i ovi najnoviji popisi 30-ak branitelja na tjeralicama srpska laž na koju, nažalost, opet nasjedaju naše institucije, jer se samo na optužnici Vekić-Šeks nalaze 44 hrvatska branitelja i dužnosnika - kaže Leovac.

Bernardin Jelinić, predsjednik vinkovačkog HSP-a, najavio je objavu popisa pripadnika srpskih paravojnih i regularnih postrojba koje su sudjelovale u napadima na Vinkovce.

- Riječ je o više od 2000 imena osoba koje su osumnjičene za ratne zločine počinjene u Vinkovcima, ali su abolirane. Javnost će vidjeti kako su na popisu svi viđeniji članovi SDSS-a - kaže Jelinić.

Ključne riječi

Komentara 67

OB
-obrisani-
13:58 26.01.2011.

?????

KU
kukuriku
15:55 26.01.2011.

ma triba podicí Zid..The Wall , ala-Palestina...!!

OB
-obrisani-
13:32 26.01.2011.

Naša Jadranka,,zabranila je da se popis,agresora objavljuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije