Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBIČIĆ U NEZGODNOJ SITUACIJI

Proglašen trajno nesposobnim za suđenje, a on prelazi granici i kandidira se na izborima

Slobodan Ljubičić
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
31.05.2021.
u 16:00

Nakon svega što je izneseno na posljednjoj raspravi, sutkinja Rahela Valentić  odlučila je  da se Ljubičića ponovo vještači

Može li čovjek, kojeg su sudski vještaci zbog njegovih zdravstvenih  problema  - koji uključuju tešku kognitivnu disfunkciju, teško govorenje, razumijevanje i  snalaženje  u vremenu i prostoru - proglasili trajno nesposobnim za suđenje, voziti automobil te u godinu dana osam puta prijeći državnu granicu? I može li se takav čovjek, koji je proglašen trajno nesposobnim za suđenje, jer po stavu vještaka teško razumije što se tamo govori i događa, kandidirati na lokalnim izborima?

Odgovor na postavljena pitanja je da, ako se zoveš Slobodan Ljubičić Kikaš i jedan si od optuženika u aferi Agram protiv kojeg je postupak razdvojen zbog  - teške bolesti. Da stvar po Ljubičića bude gora, postupak je u odnosu na njega razdvojen u siječnju lani, a kako je sudu predočio Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a, on je od svibnja lani do svibnja ove godine  u više navrata prelazio granicu.

- Ovo su podaci iz MUP-ovog Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom. Iz ovih podataka vidljivo  je da je Ljubičić zadnji put granicu prešao  24. svibnja 2021. kada je preko Bajakova isti dan izašao i vratio se u Hrvatsku. Osim toga, u tom je periodu u dva navrata uhvaćen u počinjenju prometnog prekršaja jer je vozio prebrzo. Bilo je to 6. veljače 2021. i 18. ožujka 2021. Platio je i kazne za te prekršaje. Uvidom u kandidacijske liste od 23. travnja 2021., na izborima za članove Mjesnog odbora Stjepan Radić, na listi stranke Milan Bandić 365, nalazi se ime Slobodana Ljubičića. Zbog svega toga  tražimo da se provede novo vještačenje kako bi se ustanovilo je li Ljubičić raspravno sposoban - kazao je Mišković.

Ljubičić je u godinu dana, tijekom koje je po stavu vještaka bio trajno raspravno nesposoban, i to tako da čak nije mogao ni svjedočiti što je svojevremeno predlagala obrana Petra Pripuza,  državnu  granicu prema podacima MUP-a prešao osam puta. Granicu je prelazio na graničnim prijelazima Bajakovo, Kamensko, Stara Gradiška, Bregana te Jurovski Brod.

Ljubičić se nije pojavio na posljednjoj raspravi, a njegova odvjetnica sudu je poslala podnesak u kojem je navela da Ljubičić nije mogao doći zbog bolesti budući da svakodnevno mora ići u dnevnu bolnicu. Osim toga, navela je odvjetnica, liječnici su mu savjetovali da zbog bolesti i COVID-a bude u kontaktu sa što manjim brojem osoba. Nakon svega što je izneseno na raspravi, sutkinja Rahela Valentić odlučila je da se Ljubičića ponovo vještači.

Komentara 22

IM
imamohrvatsku
16:46 31.05.2021.

Gdje mu je kćerkica i njen dragan, student što razmjenjuje gradska zemljišta milijunske vrijednosti uz blagoslov tatinog prijatelja, državotvornog Hrvata, pokojnog gospodina Bandića?

DU
dugakita
17:01 31.05.2021.

Te suce i vještake na 40 godina zatvora.

Avatar majkuvam
majkuvam
17:04 31.05.2021.

Predlažem novi prijevod na hrvatski za talijansku riječ "Mafia":"državni aparat".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije