Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svima ista prava

Profesori zagrebačkog Pravnog fakulteta podržavaju Gay Pride

Mihajlo Dika
Pravni fakultet u Zagrebu
16.06.2011.
u 17:58

Profesori navode da je prema svim hrvatskim zakonima i Ustavu svima zajamčena ravnopravnost i po osnovi spolne orijentacije

Profesori i suradnici zagrebačkog Pravnog fakulteta podržavaju Gay Pride koji će se u subotu održati u Zagrebu, a svoje je potpise podrške dalo njih 73.

- Izražavamo svoju punu potporu pravu organizatora i sudionika Povorke ponosa koja će se održati 18. lipnja u Zagrebu da neometano održe povorku. Osim toga, nadležnim tijelima Republike Hrvatske izražavamo svoju punu potporu za učinkovito i odgovorno obavljanje njihovih zakonom utvrđenih zadaća u sprječavanju i sankcioniranju ponašanja kojima se ugrožava ravnopravnost te temeljna prava i slobode svih u Republici Hrvatskoj - stoji u priopćenju prof. dr. sc. Mihajla Dike, redovnog profesora Pravnog fakulteta. Navode kako je prema svim hrvatskim zakonima i Ustavu svima zajamčena ravnopravnost i po osnovi spolne orijentacije.

Nastavnici su u priopćenju, između ostaloga, osudili nasilnike i huligane koji su napali sudionike prošlotjednog splitskog Gay Pridea.

Komentara 108

A9
AAA-999
20:48 16.06.2011.

@hrkometar Sve točno. Jugopartijski fakultet prepun profesora bez znanstvenih radova.

OB
-obrisani-
00:11 17.06.2011.

promatrač - u tome i jest poanta - homići su odabrani kao sredstvo manipulacije manjine nad većinom - jer će većina uvijek gajiti osjećaj odbojnosti prema tom neprirodnom stanju, što će neka vladajuća manjina uvijek koristiti kao ALIBI za represiju i discipliniranje većine, dakle vladavinu nad većinom, nad svijetom.

Avatar Byker
Byker
22:05 16.06.2011.

Evo opet me admin briše!! Valjda ga svrbi pozadina!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije