Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Profesor hrvatskog jezika spolno zlostavljao čak sedam učenica

privodjenje,uhicen,nastavnik pedofil,slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/9
27.02.2013.
u 12:27

G. Z. (49) sudjelovao je u organizaciji mnogih manifestacija i bio uzoran prosvjetni radnik

Policija je u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom danas provela kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim G. Z. iz Slavonskog Broda zbog sumnje u spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta. Neslužbeno smo doznali da je riječ o nastavniku hrvatskog jezika iz jedne brodske osnovne škole, koji je navodno u krugu škole spolno zlostavljao sedmero djece u dobi od 11 do 13 godina. Riječ je učenicama škole.

U školi radi 23 godine

– Policija je izuzela računalo nastavnika kojeg se sumnjiči da na računalu posjeduje pedofilske sadržaje, a zaprimili smo i kaznenu prijavu policije protiv iste osobe zbog spolnog zlostavljanja djeteta –  potvrdio je općinski državni odvjetnik Egon Ljubičić.

Istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mirko Svirčević, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana osumnjičenom, koji je tako nakon današnjeg saslušanja sproveden u požešku kaznionicu.

Ovo je privođenje poput groma iz vedra neba odjeknulo brodskim Posavljem jer riječ je o prosvjetnom djelatniku koji je godinama bio angažiran u scenografskoj i drugoj pripremi te organizaciji raznih kulturnih manifestacija u gradu i županiji, među kojima je najpoznatija manifestacija “U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić”. Mato Elkaz, ravnatelj škole u kojoj radi spomenuti nastavnik, rekao nam je kako je o nemilom događaju dobio samo šturu informaciju od policijskih službenika koji su vodili istražni postupak. Riječ je, kaže, o nastavniku koji već 23 godine radi u toj školi i kojeg učenici izuzetno cijene.

Kao da je odjeknula bomba

– Nastavnik se posebno isticao kao voditelj dramske skupine, u sklopu koje godinama stvara izvrsne predstave. Do danas ni od jednog djeteta ni roditelja nismo dobili ni jednu riječ pritužbe na njega, a kamoli primisli na takve stvari. Ova je vijest za nas u školi odjeknula poput bombe, mi još ne možemo doći k sebi od šoka – kaže ravnatelj Mato Elkaz.

On ipak dodaje da je škola dužna poštovati Zakon o odgoju i osnovnom obrazovanju, koji kaže da, u slučaju kada se protiv djelatnika pokrene istraga vezana uz ovakva djela, ravnatelj odmah izriče odluku kojom se nastavnik udaljuje iz škole za trajanja istrage ili najdulje do izricanja pravomoćne presude.

>>Monstrum iz susjedstva: Dječake mamio na seks nudeći im 50 kn

Komentara 31

OB
-obrisani-
21:32 27.02.2013.

chemica,kad Banderas pomete tvojeg Ostoju,kmecal bus jos 4 godine

VI
ViribusUnitis
23:12 27.02.2013.

Nije toliko atraktivna vijest da se razvlači po naslovnicama, nije u pitanju svećenik ili netko iz Katolicke crkve...

CH
chemica
21:31 27.02.2013.

Kamo sreće i da se šahovnica pretvori u petokraku. Gore od ovakve Hrvatske ne može biti. Možda samo ona Pavelićeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije