Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li vidjeli?

Profesor Baltazar danas smišlja izume na naslovnici Googlea

profesor baltazar
Screenshot/Google
21.06.2013.
u 08:25

Google je obilježio obljetnicu rođenja Zlatka Grgića, animatora koji je osmislio Profesora Baltazara

Obilježava se 82. obljetnica rođenja Zlatka Grgića, autora kultnog profesora Baltazara uz čije su domišljate izume odrasle brojne generacije. 

Zbog toga je i Google svoju početnu stranicu razveselio šarenom animacijom s likom najpoznatijeg hrvatskog crtanog izumitelja. 

Ova hrvatska animirana humoristična serija snimana je od 1967. do 1971. u Zagreb filmu, a ima ukupno 59 epizoda koje traju od 5 do 10 minuta.

Zlatko Grgić rođen je na današnji dan u Zagrebu 1931. godine, a preminuo je u Torontu 1988. Jedan je od vodećih autora Zagrebačke škole crtanog filma.

>>Profesor Baltazar vraća se s nagradama u Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije