Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak samo nagađaju

Profesionalne proricateljice budućnosti pale na testu

vještice
Goldsmiths
01.11.2012.
u 17:24

Pristale su sjesti iza paravana i bez gledanja i upoznavanja osobe koja sjedi s druge strane prepoznati koje su njezine osobine. Iza paravana izmijenilo se pet osoba, a one su uspjele "pogoditi" tek par detalja

Dvije žene koje za život zarađuju proričući budućnost nisu uspjele dokazati svoje fizičke moći na testu kojem su se podvrgnule na sveučilištu Goldsmiths.

Patricia Putt i Kim Whitton pristale su sjesti iza paravana i bez gledanja i upoznavanja osobe koja sjedi s druge strane prepoznati koje su njezine osobine. Iznijenilo se po pet osoba, no one su uspjele odrediti tek par detalja po kojima su se osobe s druge strane paravana prepoznale.

Test je za njih osmislio profesor Chris French, šef odjela za psihološka istraživanja koji je za Daily Mail kazao kako su obje bile sigurne u svoje sposobnosti.

- Na kraju, svaka od njih jedva da je nešto pogodila, kaže French napominjući kako je sveučilište zahvalno što su uopće pristale podvrgnuti se testiranju.

Same proricateljice nisu razočarane. Kažu kako se njihove seanse odvijaju licem u lice i da bi nešto "osjetile" moraju s osobom razgovarati, upoznati je.

- Znam da je ovo što ja radim sasvim stvarno, kazala je K. Whitton koja je uspjela prepoznati nekoliko bitnih detalja iz života jedne od ispitanica i zbog toga je zadovoljna.

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:08 01.11.2012.

Čak su se i stari Indijci bavili horoskopima, a ovdje naš forumaš tvrdi da je je to obično šarlatanstvo. I ne objašnjava kako je proteklih nekoliko tisuća godina moglo izdržati sud vremena!

OB
-obrisani-
18:38 01.11.2012.

Nema proricanja to su isto kao oni što su na TV-u tarotom uzimali lovu ljudima, tako su i te proricateljice pametne našle dobar i lagan način da zarade lovicu...

MO
modovisisajteMaraschino
17:56 01.11.2012.

u americi su na univerzitetu radili testove koliko ljudi vjeruju u horoskope. pred svakog studenta su stavili zatvorenu omotnicu i rekli su im da se u njima nalaze njihovi horoskopi napravljeni prema datumu rodjenja... onda su ih morali izvaditi i procitati. onda im je ispitivac rekao da dignu ruku ako smatraju da je horoskop tocan. svi su digli ruke. zatim su morali svoj horoskop dodati osobi ispred sebe. tada su shvatili da svima pise isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije