Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ČITA SITNA SLOVA

Prodali svoje duše da bi kupili računalne igre

Game Station
16.04.2010.
u 15:41

Online prodavač videoigara kao prvotravanjsku šalu ubacio je u formular za korištenje i suglasnost o prodaji duše kupca prodavaču. Sad imaju sedam i pol tisuća duša s kojima ne znaju što bi.

Da bi dokazali da nitko živ ne čita "uvjete korištenja" na raznim internetskim stranicama i svi samo kliknu na OK bez mučenja s hrpom pravnih izraza, na internetskoj stranici britanske tvrtke za prodaju računalnih igara GameStation kao prvotravanjsku šalu ubacili su u formular i sljedeći odlomak:

Naručivanjem na ovom sajtu na prvi dan četvrtog mjeseca godine Gospodnje 2010., suglasili ste se da Nama date neprenosivu mogućnost da zatražimo, sad i zauvijek, vašu besmrtnu dušu. Poželimo li Mi svoju mogućnost iskoristiti, suglasni ste da ćete predati svoju dušu i svako pravo koje na nju možete polagati, u roku od 5 (pet) dana po primitku pismenog zahtjeva od Gamestation.co.uk ili nekog od njihovih uredno ovlaštenih pobočnika.

Zadržavamo pravo da rečeni zahtjev uputimo u obliku 6 (šest) stopa visokih slova od vatre, ali ne možemo prihvatiti nikakvu utuživost za štetu nanesenu dotičnim činom. Ako a) ne vjerujete da imate dušu, b) već ste je ustupili nekoj drugoj stranci, ili c) ne želite Nama dati takvo dopuštenje, molimo da kliknete na donji link da biste poništili ovu pododredbu i nastavili sa svojom transakcijom.

Premda je bilo sasvim lako kliknuti na ponuđeni link i tako sačuvati svoju dušu – štoviše, svi koji su kliknuli dobili su bon od 5 funti popusta na kupnju sljedeće računalne igre – sedam i pol tisuća mušterija to nije učinilo. Time su ne samo dokazali tezu da 88% ljudi uopće ne čita "sitna slova" na internetu nego su i dušama zasuli GameStation kojem dotične zbilja ne trebaju, nisu oni u takvom poslu u kojem konkurencija ima kopita i rogove.

Tvrtka je izjavila da će svim prodavačima duše poslati e-mail u kojem se ipak odriču prava na njihovu dušu, čisto da bi sve ostalo po zakonu.

Ključne riječi

Komentara 2

AG
Agramer198
14:01 20.04.2010.

Baš me zanima jel se bude ekipa smijala kad im netko dođe iz \"prosvijetljenih\" zemalja pa im hiti bombu...

Avatar gumigelenk
gumigelenk
15:25 20.04.2010.

Hahahah...koji majstori xD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije