Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najviše 800 kuna

Pročitajte kako do stipendije Ministarstva turizma!

Darko Lorencin
Duško Jaramaz/PIXSELL
11.10.2013.
u 13:15

"Turizam je industrija emocija i doživljaja, u kojoj stručnost i znanje, uz osmijeh i ljubaznost igraju vrlo važnu ulogu", rekao je ministar Darko Lorencin.

Ministarstvo turizma je raspisalo javni poziv za poziv bespovratnih potpora za poticanje obrazovanja turističkih kadrova.

\"Javni poziv je usmjerena na sufinanciranje stipendija učenicima ugostiteljsko-turističkih škola i studentima za zanimanja u turizmu, na način da 50 posto pokriva Ministarstvo turizma, a 50 posto partner ( hoteli, kampovi, turističke agencije ili županijske obrtničke komore)\", pišu iz Ministarstva turizma te dodaju da učenici imaju pravo na maksimalno 500 kuna mjesečne stipendije i do od 1. rujna ove godine do 30. lipnja 2014, dok studenti u imaju pravo na 80 kuna u istom razdoblju.

\"Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki najmanje onoliko vremena koliko je trajalo stipendiranje\", poručuju iz Ministarstva turizma.

\"Turizam je industrija emocija i doživljaja, u kojoj stručnost i znanje, uz osmijeh i ljubaznost igraju vrlo važnu ulogu. Poticanje obrazovanja turističkih kadrova i kvalitetni radnici u turizmu temelj su na kojima trebamo nastaviti graditi turističku priču Hrvatske\", komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Javni poziv je otvoren do 30. listopada, a više informacija o uvjetima možete pronaći OVDJE.

>>Rezultati za prvih 9 mjeseci: Evo koji nas turisti najčešće posjećuju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije