Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubio antoniju bilić

Pročitajte cijeli iskaz Dragana Paravinje o Antonijinu ubojstvu

paravinja
Foto: VL
1/8
27.06.2011.
u 17:00

Donosimo šokantan iskaz hladnokrvnog ubojice 17-godišnje djevojke.

– Molim vas, kažite mojoj ženi i sinovima da je nisam silovao – kazao je Dragan Paravinja policajcima tijekom ispitivanja u Banjoj Luci. Na njihova pitanja odgovarao je u nazočnosti dvojice odvjetnika prilično spremno, kao da je već unaprijed pripremio sve odgovore. Teško ubojstvo Drnišanke Antonije Bilić priznao im je, objasnio što je učinio s tijelom tvrdeći kako on nije silovatelj.

>>Srbija pristaje na izručenje Paravinje Hrvatskoj

Put prema Zagrebu

– Na putu prema Zagrebu, na raskrižju puteva Split – Drniš, Drniš – Šibenik, pored puta sa svoje lijeve strane primijetio sam djevojku koja je stopirala u suprotnom smjeru. Primijetio sam da je bila lijepa, crne duže kose i da je na sebi imala farmerice i majicu, ne mogu se sjetiti koje boje, dok je o ramenu držala žensku torbu – ispričao je Paravinja policajcima kako je sreo nesretnu djevojku.

“Hoćeš li sa mnom za Zagreb?”, dobacio joj je kroz prozor. Djevojka mu je odgovorila da hoće u Split, nakon čega je produžio pedesetak metara dalje, okrenuo vozilo i vratio se k Antoniji. Ušla je u kamion te su započeli neobvezan razgovor, tijekom kojeg joj se, priznao je, nabacivao. Policajcima je objasnio kako je zaustavio kamion jer je zapravo želio prijeći na stranu djevojčina sjedišta. Antoniju je njegova nakana uzrujala pa ju je, rekao je, pokušao smiriti.

Tvrdio je da joj je zbog toga i nudio da izađe iz kamiona. Djevojka je odbila poziv pa je Paravinja s njezine strane ušao u kamion. Antonija je u tom trenutku, kazao je, bezuspješno pokušavala otvoriti vozačeva vrata kako bi pobjegla. Nažalost, nije uspjela.

>>Kamenuju kuću i kamione vlasnika tvrtke u kojoj je Paravinja radio

– Počela je da me psuje i vrijeđa. Uspjela me nekoliko puta odgurnuti nogom od sebe. U jednom je trenutku pokušala da izađe iz kabine pored mene i dalje me glasno psujući. U tom sam trenutku izgubio živce – ispričao je Paravinja svoju verziju zločina. Kazao je da čitavo vrijeme nije bio pri sebi i dase ne sjeća je li kasnije upalio kamion ili je on čitavo vrijeme radio. Nastavio je voziti prema Solinu te se ubrzo okrenuo i krenuo voziti u smjeru Zagreba.

Tijekom vožnje se, priznao je, opet zaustavio kako bi djevojku stavio na krevet iza sjedišta u kabini. Nastavio je vožnju.

– Nakon što sam djevojku prebacio na stražnje sjedište, krećem od Drniša prema Kistanju. Na toj dionici, na jednom od tri mosta na rijeci Krki, mahinalno sam zaustavio kamion te sam ušao na mjesto suvozača odakle sam iznio djevojku te je ponio prema ogradi mosta. Ograda je bila izuzetno niska pa sam djevojku samo spustio iza ograde, dok nisam bio siguran da je tijelo otišlo u vodu ili se zaustavilo negdje na obali. Ne mogu se sjetiti koliko je sati tada bilo. Nakon toga sam nastavio vožnju – opisao je policajcima na koji se način riješio tijela žrtve. Nastavio je vožnju prema Ogulinu.

– Na jednom od odmorišta, čijeg se imena ne mogu sjetiti, zaustavio sam kamion i  u jedan od kontejnera odbacio djevojčinu torbu. Torbu nisam otvarao niti sam se zanimao za njen sadržaj, a želim i da napomenem da nisam ni znao kako se djevojka zvala niti se mogu sjetiti je li se predstavila – kazao je Paravinja. Nakon dolaska u Ogulin, nastavio je pripovijedati, vraćao se u Split.

– Ponovo sam se uputio u Split, nakon čega dolazim svojoj kući. Presvukao sam garderobu koju sam imao na sebi, a nisam siguran šta sam od garderobe tog dana imao na sebi. Obično radim ili u farmericama ili u crnoj trenirci i majici kratkih rukava s natpisom firme u kojoj sam prije radio – kazao je policajcima.

>>Plemenita majka: Molim Boga da oprosti Paravinji zlo koje je učinio!

Pogrešan trag?

Inače, tijekom iznošenja obrane, Paravinja je policajcima nacrtao skicu mjesta na kojem je navodno djevojčino tijelo bacio u rijeku. No koliko su njegove tvrdnje točne, teško je procijeniti, posebice zbog toga jer je policiju, dovoljno se samo prisjetiti njegova tobožnjeg oproštajnog pisma, već navodio na pogrešan trag. Paravinju su ispitivali i o pokušaju silovanja 25-godišnjakinje lani u Omišu.

– Ustopala me jedna atraktivna djevojka. Koliko se mogu sjetiti, imala je crnu dužu kosu i nakon ulaska u kamion bilo je intimnih razgovora i kontakata s njom. Ali nije htjela bilo kakav seksualni odnos – kazao je Paravinja policajcima tijekom ispitivanja koje je okončano tek poslije ponoći.

Komentara 186

MI
Milkica
17:19 27.06.2011.

Piše u 24 sata da je potraga za danas završena (u 15,30). Super, valjda je kraj radnog vremena. Nema veze što je ljeto, suho, dan do 21 h... radno je vrijeme gotovo. A ona možda (bilo bi lijepo) negdje zavezana, gladna i žedna.

OB
-obrisani-
17:27 27.06.2011.

pazi ovo kaze nije silovatelj!!!!! da li se uopce moze vjerovati ovakvoj osobi?to njemu nije silovanje! sigurno je mala cura sjela u njegov kamion pocela ga vrijedjat i napadat a on u samoodbrani pocino zlocin.

OB
-obrisani-
22:49 27.06.2011.

domoljubni branitelj.....borio se za hrvatsku i eto za sta se on borio....tuga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije