Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Spektakularan proces'
Povratak na članak

Proces Perković-Mustač u njemačkim medijima

Tjednik „Die Zeit“ najavljuje nesvakidašnje suđenje

Komentari 5

SA
sabbelaa
09:48 17.10.2014.

Ostavite ga u Njemačkoj ,i njega i Nobila.

VL
Avatar tajar
tajar
09:48 17.10.2014.

Za "spektakularnost" samog suđenja najviše je zaslužna naša vlast, koja ga je pod svaku cijenu htjela izbjeći, uvodeći tzv. Lex Perković!

VL
NA
narod1
10:07 17.10.2014.

Od suđenja ne očekujem puno jer Njemačka je tu pala kao pravna država. Kao što jedan list u tekstu navodi, kada su se ubojstva dešavala istraga je bila vrlo kratka i u pravilu neuspješna. Naravno sve u prešutnom dogovoru BND-a i jugoslavenske Udbe koji su međusobno razmjenjivali usluge a Hrvati domoljubi su kao žrtve bili smicani kao glineni golubovi. I to u demokratskom društvu što je velika sramota Još je šef Udbe Božidar Spasić u vezi ovog hapšenja govorio da BND ima puno putra na glavi jer su surađivali sa Udbom i da BND neće otvoriti svoje dosjee jer bi ih kompromitirali. Hrvati su tu bili potpuno nezaštićeni i to zajedno sa Bleiburgom je jasan znak da nikada nikome ne treba vjerovati već treba izgraditi jaku i čvrstu vlastitu državu koja će štititi interese svojih građana. Otprilike kao što radi Izrael, svaka im čast.

VL
CI
cicibela
13:15 17.10.2014.

Ono što je na samom početku suđenja jasno je to da je ubojstvo Đurekovića i ostalih hrvatskih emigranata izvršeno po nalogu i u ime komunističke partije. Napokon se sudi zločinačkom režimu kojeg u Hrvatskoj još uvijek veličaju mnogi vodeći političari,, a glavni trgovi i ulice nose ime glavnog nalogodavca svih zločinca.

VL
OT
Otporaš
02:21 18.10.2014.

Nadati se je da će njemačko sudstvo pomoći razotkriti mnoga nerazriješena udbaška ubojstva hrvatskih političkih emigranata, kako u Njemačkoj, tako i u drugim Europskim zemljama, moimenice ubojstvo zadnjeg zapovjednika Orvatskih Oružanih Snaga NDH generala Maksa Luburića u Španjolskoj 20 travnja 1969.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.