Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zelena akcija

'Proces izdavanja dozvola za Plomin pretvoren je u lakrdiju'

zelena akcija, plomin (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
19.06.2012.
u 15:10

Ako studija bude prihvaćena, pravdu ćemo potražiti na Upravnom sudu, ističu iz Zelene akcije

Poražavajuća je činjenica da nova Vlada nema nove investicijske projekte u energetskom sektoru nego pokušava realizirati stare projekte koje su pokrenule bivše vlade. Jedan je od takvih projekata tzv. „Plomin C“, kod kojeg je proces izdavanja dozvola pretvoren u lakrdiju kako bi se stvorila mogućnost za realizaciju investicije koja je u očitom neskladu s postojećom prostorno-planskom dokumentacijom, poručila je Zelena akcija čiji su aktivisti danas ispred zgrade Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prosvjedovali kako bi ukazali na to da se proces procjene utjecaja na okoliš trećeg bloka termoelektrane Plomin, kako kažu, pretvorio u farsu.

Naime, prostorni plan Istarske županije propisuje da treći blok TE Plomin mora koristiti plin kao energent te da maksimalna snaga može biti 125 MW. Nasuprot tome, Studija koju je naručio HEP, a izradio Ekonerg, predviđa gradnju TE na ugljen, i to snage od čak 500 MW. Na današnjoj akciji vizualno smo prikazali ovu neusklađenost – imali smo dva stupca; jedan visine gotovo 4,5 metra koji predstavlja planiranu termoelektranu na ugljen snage 500 MW te još jedan manji stupac, koji označava termoelektranu na plin snage 125 MW, izvijestili su u priopćenju.

Situacija u kojoj prvi potpredsjednik Vlade, koji je ujedno i predsjednik stranke kojoj pripada Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, najavljuje da „Plomin ide dalje“ iako Studija utjecaja na okoliš još nije prihvaćena, itekako potvrđuje da je ovdje riječ o grubom izigravanju procesa zbog kojeg ćemo pravdu potražiti na Upravnom sudu ako Studija bude prihvaćena, ističu iz Zelene akcije.

Komentara 20

VE
velikazmija
15:41 19.06.2012.

dali ovaj može baš sve raditi što mu se prohtije --di su ri milanovićevi policajci što prate čačićevo ponaqšanje ..bože reci nam ko je šef ove nenarodne vlade --

Avatar žič
žič
15:53 19.06.2012.

ovo je jedna od najnesposobnijih vlada od stoljeća sedmog........

FE
Felicijen
15:33 19.06.2012.

Kakve su to djetinjarije kad je Gazimir već sve odlučio i dogovorio s ljudima s kojima je to trebao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije