Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPLATNI OBROCI

Pročelnik za obrazovanje: U Dubrovniku 10 kuna nije dovoljno za topli školski obrok

Podjela besplatnih obroka u šibenskim osnovnim školama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
10.01.2023.
u 09:38

Glavni tajnik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i ravnatelj zagrebačke Osnovne škole A. G. Matoš Antonio Jurčev kazao je da velika većina škola uspjela krenuti s mjerom.

Mnogi roditelji i njihova djeca jedva su dočekali podjelu besplatnog obroka u osnovnim školama s kojom se počelo u ponedjeljak. Već prvi dan ukazao je na nejednakost u opremljenosti hrvatskih škola. Upravo je to bila tema emisije "U mreži Prvoga".

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje grada Dubrovnika Dživo Brčić ustvrdio je kako je prvi dan podjele besplatnih obroka u Dubrovniku "bilo dosta turbulentno". Naveo je kako je bilo dosta problema, te je izrazio nadu da će u predstojećem razdoblju biti bolje. Brkić je naveo kako neke škole nisu odmah počele s podjelom obroka zbog nedostatka prostornih i ljudskih kapaciteta, pa se moraju koristiti vanjskim suradnicima, s kojima je u ovo vrijeme u Dubrovniku "nezgodna situacija".

Smatra kako 10 kuna ili 1,33 eura, koliko je za ovu mjeru osigurano na dan po učeniku, u Dubrovniku nije dovoljno da bi djeca dobila topli obrok.

VIDEO: 

Glavni tajnik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i ravnatelj zagrebačke Osnovne škole A. G. Matoš Antonio Jurčev kazao je da velika većina škola uspjela krenuti s mjerom.

"Bilo je određenih problema u Dubrovačko-neretvanskoj i još nekim dalmatinskim županijama, ali su većinom uspješno riješeni", rekao je Jurčev, ističući da je jedan od većih problema nejednakost u opremljenosti i veličini škola.

"Imamo škola koje stvarno nemaju prostornih uvjeta da mogu takvu mjeru provesti i o tome će se morati voditi briga u skorijoj budućnosti", poručio je.

Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac rekla je da se problem infrastrukture planira riješiti tijekom nadolazećeg razdoblja, za što su osigurana sredstva iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka.

"Krajem jeseni se planira krenuti u realizaciju velikih infrastrukturnih zahvata u našim školama i kroz četiri godine naravno da se očekuje da bi ti problemi trebali biti riješeni", rekla je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije