Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpora civilnim udrugama
Povratak na članak

Nacionalne manjine u Saboru prikupljaju potpise za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja

Na to ih je potaknulo jučerašnje neizglasavanje takve inicijative na Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, budući da su SDP i HDZ bili protiv toga

Komentari 14

DU
Deleted user
17:31 13.11.2013.

Gospodine Radin, ako bi pročešljali Pulu, i dr. istarske gradove, onda bi po Zakonu o dvojezičnosti i italijanska manjina izgubila pravo na dovojezične natpise jer npr. u Puli ih ima manje od 5%. Ali, vama je gosp. Radin i to kršenje Zakona malo pa dobivši prst vi bi sad odrgrizli cijelu šaku.

VL
ST
stomugromova
17:19 13.11.2013.

Tipično za Novi Svjetski Poredak.Forsiranjem svih vrsta manjina i nametanjem njihovih stavova kontra većine,želi se uništiti nacionalne države i nacije kao takve. Udar na demokraciju i opstanak nas i naše civilizacije.Samo to neće proći bez odgovora.

VL
TZ
Tamna zvjezda
16:31 13.11.2013.

Trebalo bi provesti referendum, da se ukinu nacionalne manjine, i jedan veliki problem riješen.

VL
ZW
zweistein
16:40 13.11.2013.

ovo je pravi vladar istre. punokrvni talijan

VL
GI
gismund
17:16 13.11.2013.

nevjerojatno da razne manjine žele većinskom narodu zabraniti demokratsko pravo odlučivanja na referendumu?!?! pa najbolje da se njih Ustavom postavi za vladare Hrvatske da oni odlučuju o svemu umjesto nas?? dosta više te presije i vladavine manjina nad većinom!

VL
Avatar razocarani
razocarani
17:38 13.11.2013.

ja kad dojdem u tudju kucu ne rezim na ukucane jer su me uljudno primili i ponasam se kulturno i ne trgam vlasniku daljinski upravljac i biram kanal koji ja ocu gledati ......naravno kad sam kod svoje kuce radim pom po svome i moji gosti se nebune ako im se svidja ostaju ako ne nece ni dolaziti kod mene.......

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
18:26 13.11.2013.

eto, i etno biznismeni koji su i žene uvalili na državnu sisu, da bi vukli što više državnog novca za svoj lagodan život, se suprotstavljaju onom što je najvrjednije i najvažnije u društvu a to je OBITELJ.

VL
LU
Lujo123
17:58 13.11.2013.

Nebili se te "nacionalne manjine" pokušale uklopiti u društvo zemlje u kojoj žive? Kaj moraju stalno rovariti protiv hrvatskog naroda od kojega dobro žive? Zakaj se ne vrate tak od kud su i došli ak im u RH nije dobro?o? Da meni nije dobro u RH ja bi otišel, a nebi stalno izmišljal i delal problem! Stvarno gospodo manjinci nemate ni srama ni obraza!!

VL
Avatar Stipo Li
Stipo Li
18:46 13.11.2013.

S guštom ču zaokružiti ZA

VL
UM
Umjereni
16:44 13.11.2013.

Trebalo bi provesti referendum, da se ukinu nacionalne manjine, i jedan veliki problem riješen. __________________ Ili drugim riječima: lako mi s Balkana, ali Balkan iz nas (odn. nekih) nikako.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.