Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac za razvoj

Privremeno rješenje za carine na Kosovu - novac ide u posebni fond

Carina
Ivica Galovic/PIXSELL
18.01.2013.
u 10:16

Dogovorili smo se da novac od naplate carina ide u poseban fond za razvoj općina na sjeveru Kosova, koji će biti formiran pod okriljem Europske unije

Tanjug prenosi izjavu glavnog pregovarača Beograda u dijalogu s Prištinom Ivice Dačića, koju je dao rano jutros u Bruxellesu nakon petosatnih razgovora s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem uz posredovanje visoke predstavnice EU Catherine Ashton, da je postignut dogovor o privremenom rješenju pitanja carina na Kosovu i da je otvorena tema posebnosti sjevera Kosova gdje Srbi čine većinu.

– Dogovorili smo se da novac od naplate carina ide u poseban fond za razvoj općina na sjeveru Kosova, koji će biti formiran pod okriljem Europske unije – rekao je Dačić dodajući kako je to "rješenje privremenog karaktera i tek treba utvrditi neke tehničke detalje, ali je ovaj dogovor u skladu s nacionalnim interesom i stavom kosovskih Srba da ne plaćaju carine prištinskim institucijama". Dačić je novinarima rekao kako je sinoć u Bruxellesu po prvi put na ozbiljan način otvorena tema paralelizma institucija na sjeveru Kosova i specijalnog odnosa prema Srbima na Kosovu.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:56 18.01.2013.

Ja mislio da Dacic obara spomenik u Presevu do 17.01 2013 godine kako je i obecao !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije