Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"svijet gleda"

Privedeno 70 prosvjednika u akciji čišćenja parka Zuccotti

wall (1)
AFP/PIXSELL
15.11.2011.
u 08:15

Newyorška policija rasčistila je u utorak ulični kamp pokreta "Occupy Wall Street" u parku Zuccotti, a prilikom uklanjanja privedeno je ukupno 70 prosvjednika.

Newyorška policija raščistila je u utorak ulični kamp pokreta "Occupy Wall Street" u parku Zuccotti, a prilikom intervencije privedeno je ukupno 70 prosvjednika.

Policijske snage su intervenirale nakon što su prosvjednici odbili ispoštovati naredbu upućenu iz ureda gradonačelnika kojom ih se tražilo da do 01.00 sati iza ponoći privremeno napuste područje parka te uklone svoje cerade i šatore.

Kamp "Occupy Wall Street" postavljen je rujnu, javlja BBC, kao sjedište prosvjednika koji se protive ekonomskoj nejednakosti i inspirirao je desetke sličnih prosvjeda diljem svijeta.

Prosvjednički kamp u Oaklandu bio je raščišćen još u ponedjeljak.

Na internetskoj stranici pokreta mogao se uživo pratiti prijenos događanja iz parka od trenutka kada je policija ušla u kamp. Okupljeni prosvjednici zbili su redove skandirajući: "Cijeli dan, cijeli tjedan, Occupy Wall Street!" i dovikujući: "Cijeli svijet gleda".

Vlasti i newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg pod stalnim su pritiskom poslovnjaka u neposrednoj blizini parka koji su tražili zatvaranje kampa u kojem prosvjednici žive već dva mjeseca.

Komentara 24

DU
Deleted user
11:51 15.11.2011.

\"Hitlerovi bankari\" kaže ovaj natpis gore. Kakav apsurd! Znači bankari su krivi, jer bankari su nacisti. Bankari jesu zlikovci, kako onda tako i danas, ali Banke su u rukama nekih drugih ljudi, kako onda tako i danas. Pitanje je samoo tko će se usuditi to prvi prokazati.

OB
-obrisani-
12:43 15.11.2011.

A sto su bankari krivi?Sto koriste sistem?Pa svi bi to radili na njihovom mestu.Problem je u sistemu koji treba drasticno menjati.Postaviti novu bazu svetske trgovine gde svet nece biti zavistan od jedne zemlje,i ucenjivan isto tako.Amerika koristi dolar kako hoce i zeli i zaradjuje na tome.Kad upadne u krizu onda mora ceo svet kupovati njene dugove....Sta sa tim imaju bankari?

Avatar bakunjin
bakunjin
09:25 15.11.2011.

Tržišni totalitarizam je u uzletu. Uskoro dolazi vrijeme kada ćemo morati izabrati strane. Ono malo preostale demokracije je mrtvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije