Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Forum

Privatni koncesionari izvora pitke vode litru plaćaju tri lipe!

forum
Forum
15.03.2012.
u 13:50

Tjednik u naslovnoj temi prvi donosi zatajene podatke o točnim količinama iscrpljene vode i naplaćenim naknadama od koncesija koje, osim najvećih hrvatskih proizvođača bezalkoholnih pića, imaju čak i zaštitarske tvrtke.

Novi Forum istražio je kako država za sitniš iznajmljuje naš najveći prirodni resurs i otkrio da 27 privatnih koncesionara izvora pitke vode u Hrvatskoj litru plaća svega tri lipe, dok je na tržištu prodaju i do pet kuna. Tjednik u naslovnoj temi prvi donosi zatajene podatke o točnim količinama iscrpljene vode i naplaćenim naknadama od koncesija koje, osim najvećih hrvatskih proizvođača bezalkoholnih pića, imaju čak i zaštitarske tvrtke.

Pročitajte veliki dosje o aferi Zamporion: koga ZAMP zapravo štiti, zašto i koliko Emporion zarađuje na naplati glazbene naknade, zašto nije bilo natječaja i gdje je tu sukob interesa. Samo za Forum svoje viđenje cijele afere prvi put iznosi i predsjednik Ivo Josipović.

Istražili smo kako Vlada spašava privatne gubitaše poput Ingre, IGH i Diokija, a državne tjera u stečaj, zašto arene nemaju ni za režije i tko je zaradio na velebnim dvoranama koje će nas stajati pola milijarde eura više od cijene gradnje te kako klijentelizam u Zagrebu uništava nezavisnu kulturnu scenu. Za Forum govore Vjeran Zuppa, prvoborac SDP-a i najveći kritičar premijera Zorana Milanovića, te Mirko Novosel, legenda hrvatske košarke, koji apelira na izbacivanje diktatora iz hrvatskog sporta.

U novom broju tjednika pišu Jasmina Popović, Andrej Nikolaidis, Marinko Jurasić, Zoran Kusovac, Đelo Hadžiselimović, Goran Gerovac, Diana Glavina, Srećko Horvat, Snježana Kordić, Hrvoje Hrabak, Edi Jurković, Igor Flak...

Sutra na svim kioscima novi Forum, tjednik od riječi.

Ključne riječi

Komentara 9

SN
snovakor
15:13 15.03.2012.

Zbog toga što to nikome nije stalo ni do čega osim, da sebe obogati, zbog toga je stanje u državi takvo. Tu nema nikakvih mehanizama koji bi radili pravu kontrolu, još manje onih koji bi stvarno htijeli koga kazniti. Sve se radi samo površinski i bez ikakvih dubinskih rezova....a ti isti ljudi, koji su se obogatili kroz aparat države više ili manje svi sjede još uvijek u Saboru. A oni koji nisu više u aparatu, oni su ili po sudovima (slučajno, na kraju će ih pustiti), a ostali su bez pomoći državnog aparata propali. Najbolje među svima prolazi Agrokor iza kojeg stoji država i svake toliko mu odpiši kakav dug, domaćim tvrtkama neće platiti, nego s njima kompenzira, a vani se zadužuje na račun Države... Eto i to nam je Hrvatska !

CH
chemica
16:04 15.03.2012.

Zašto litru mlijeka ne plaćaju tri lipe? Stjerali bi ih seljaci znamo kuda. Ne bi im prošlo ni u Zambiji. Lako je pljačkati državu za koju bi bilo bolje da nikada nije ni stvorena. Kome je više stalo do nje, kada je i sama vlast pljačka? Naši veliki hrvati i katolici na braniku lopovluka.

MA
marko53
15:09 15.03.2012.

Dobro je što napišete koji novinari pišu. Da znate ne ču kupiti tjednik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije