Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škoda rapid

Pristupačna češka limuzina idealna za mlade obitelji

škoda rapid (1)
Foto: Škoda
1/3
27.06.2012.
u 22:36

Kupci će imati veliku ponudu pogonskih agregata, moći će birati između pet benzinaca i pet dizelaša

Ponuda kompaktnih, atraktivnih i pristupačnih limuzina na tržištu automobila je sve veća, pa sada i Škoda pored Octavije, u svoju ponudu uvodi još jednu, nešto manju kompaktnu limuzinu. Novi Rapid bi tako trebao u borbu za kupce s Chevrolet Cruzeom, Renault Fluenceom i novi Peugeotom 301 te Citroenom C-Elyseeom, koji se isto tek očekuju na tržištu.

S dužinom od 4,48 m i širinom od 1,7 m, Rapid se proporcijama smješta između Fabije i Octavije. Kao ciljnu skupinu za proizvođač je prije svega predvidio obitelji koje traže prostrano prvo vozilo po povoljnoj cijeni i uz uobičajeno dobru Škodinu kvalitetu. Kompaktna limuzina nudi puno mjesta za pet putnika i njihovu prtljagu.

Kao pogon nove kompaktne limuzine na raspolaganju su pet benzinskih motora kao i pet dizelskih motora. Velik međuosovinski razmak jamči prostranost i udobnost, a silueta coupéa iako se radi o peterovratnoj limuzini, atraktivnost. U stražnjem području veliki stražnji poklopac nije samo funkcionalan nego predstavlja i dizajnerski element.

Novi logotip marke ističe se samouvjereno na harmonično zaobljenom prednjem kraju poklopca prostora motora. Rešetka hladnjaka odlikuje se fino ocrtanim okvirom od kroma koji je oblikovan od vertikalno raspoređenih lamela. Komponente glavnih svjetala na prednjem dijelu Škode Rapid grupirane su poput lista djeteline.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije