Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez ozlijeđenih

Pripadnici HGSS-a ralicama izvlačili izletnike s Dinare

HGSS portal
HGSS
04.02.2013.
u 09:11

U pokušaju povratka u dolinu svojim vozilima, izletnici su ostali u planini zameteni u snježnim zapusima i blokirani pa su zbog velike hladnoće i noći koja se približavala uputili poziv u pomoć HGSS-u

Zbog snježnog nevremena, praćenog jakim vjetrom, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja jučer su imali nekoliko intervencija na području Dinare i Kamešnice. Pozivi su uglavnom stizali od izletnika koji su zapeli sa svojim automobilima u snježnim nanosima na izletničkim punktovima, potvrdio nam je pročelnik podružnog ureda HGSS-a Split Slavko Đapić.

U pokušaju povratka u dolinu sa svojim vozilima, oni su ostali u planini zameteni u snježnim zapusima i blokirani pa su zbog velike hladnoće i noći koja se približavala uputili poziv u pomoć HGSS-u. Prvi poziv uputilo je četvero izletnika s Dinare, s područja Ravnog Vrdova oko 10 sati, koji su zapeli u zarobljenom autu.

U akciju spašavanja žurno su upućena dva terenska vozila s pet pripadnika Obavještajne točke Sinj i Stanice Split. Dolaskom na teren utvrđeno je da je vozilo nemoguće izvući zbog prevelikog snijega te je odlučeno da se unesrećeni što prije utople i evakuiraju prema Sinju. Sva četvorica mlađe su životne dobi, pothlađeni su i dezorijentirani, ali neozlijeđeni.

Poslijepodne je u HGSS stigao poziv uz molbu da je jednom bolesniku potrebna pomoć te ga treba spustiti s područja Dubovih vrata. U pomoć je upućena i ralica kako bi olakšala stanje na terenu.

>>HGSS i policija spašavaju starije osobe na području Slunja

Komentara 1

Avatar Stipo Li
Stipo Li
09:55 04.02.2013.

Koji likovi.......ići na Dinaru po zimslim uvjetima......može pasti na pamet samo onima koji neznaju što je Dinara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije