Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
japanci u hrvatskoj

Princ se oduševio tikvicama i Plitvicama

japanski prinčevski par (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/11
21.06.2013.
u 20:00

Dok su obilazili nacionalni park, i princ i princeza u male su blokove upisivali sve što im je vodič govorio, a posebno su ih zanimale ribe i ptice

Tikvice i Plitvice. Te su dvije stvari danas, drugog dana boravka u Hrvatskoj, oduševile japanski prinčevski par. Princ Akishino te supruga Kiko ujutro su posjetili hrvatsku etnokuću Materin san, neuobičajeno smještenu u središtu Zagreba. Dok su im pokazivali kako se radi lepoglavska čipka te tkanine i odjevni predmeti od lana, princa su privukle – tikvice. One suhe. Domaćine je zasuo pitanjima, te kakve su, te jedu li se. Naposljetku su mu ih – poklonili. Na putu prema jugu zaustavili su se u Otočcu u domu za starije i nemoćne.

– Par je bio izuzetno ljubazan i susretljiv. Sa svakim su se štićenikom rukovali te porazgovarali preko prevodioca – kažu nam. Tamo su pogledali i sanitetsko vozilo, dar Japana, a hrvatski im je pirotehničar pokazao kako se uklanjaju mine. Japan dandanas donira novac za razminiranje. No vrhunac je bio kad su ugledali Plitvička jezera.

– Ostali su bez daha – kažu nam.

Dok su obilazili nacionalni park, i princ i princeza u male su blokove upisivali sve što im je vodič govorio, a posebno su ih zanimale ribe i ptice. Uostalom, princ je profesionalno vezan za njih. Slučajan susret pred hotelom s japanskim turistima izazvao je pravu erupciju oduševljenja. Riba je, izgleda, lajtmotiv prinčevskog boravka u Hrvatskoj. Od ribarnice na Dolcu, preko Plitvica do sinoćnje večere uz ansambl Lado u Vili Prekrižje gdje ih je ugostio hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Na meniju je bila – riba. Grdobina, ali i jadranska tuna koja se naveliko izvozi u Japan.

>>Princeza Akashino: Potpora nakon tsunamija osnažila je naše odnose

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije