Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podignuta optužnica

Prijeteći smrću Jenki tražio nekretninu vrijednu 800.000 eura

\'19.11.2009.Zagreb, Hrvatska -Delozacija stana branitelja Mile Pavicic-a u Remetinackoj cesti. Pavicic godinama zivi u stanu za koji nema stanarsko pravo. Radnici odnose namjestaj dok policija osigur
Željko Lukunić/Pixsell
25.02.2012.
u 12:55

"Kralj splitskih plaža" bračnom je paru Bulić zaprijetio da će ubiti njih i njihovu djecu.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Dragana Jurišića Jenkija (56), poznatijeg kao “kralja splitskih plaža”. Terete ga da je 21. listopada 2011. upao u agenciju za posredovanje pri kupoprodaji nekretnina Galeb u vlasništvu bračnog para Marijane (40) i Nediljka Bulića (48) te u namjeri da se neosnovano okoristi zatražio da mu prenesu u vlasništvo nekretninu vrijednu 800.000 eura. Kad su odbili, zaprijetio je da će ubiti njih i njihovu djecu.

No, tu se nije zaustavio. Prema optužnici, Jenki je Marijanu odgurnuo na trosjed i prijeteći joj prsi pritisnuo drvenim stolcem, dok je Nediljka više puta udario u glavu. U agenciju se vratio pet dana poslije s još dvojicom okrivljenika, Ivanom Stupalom i Tomom Roščićem. Od Nediljka je zatražio da mu preda 733.000 eura nepostojećeg duga i to na način da zaključi s prodavateljem ugovor o kupoprodaji nekretnine i plati njenu kupoprodajnu cijenu, a potom da mu omogući da se uknjiži kao vlasnik nekretnine. Zaprijetio mu je da će ga u protivnom usmrtiti pokazujući na Stupala i Roščića. Nediljko Bulić mu nije predao novac niti je zaključio ugovor, već je prijetnje prijavio policiji.

Dok je bio u pritvoru, Jenki je ostao bez koncesije za plažu na Trsteniku. Dužan je platiti 111.000 kuna na ime koncesijske naknade. Istovremeno, i on je podnio tužbu tražeći 30 milijuna kuna koje je potrošio za uređenje triju splitskih plaža, Kašjuni, Kaštelet i Trstenik.

Komentara 19

Avatar Sharana
Sharana
14:53 25.02.2012.

Da mi dodje tak neki lik i zaprijeti smrcu djece, mislim da nebi vise hodao na ovoj zemlji pa da neznam sta je.

Avatar blackula9
blackula9
14:57 25.02.2012.

Jenki je heroj prvobitne akumulacije kapitala. Njegova djeca će biti gospoda odrasla sa srebrnom žlicom u ustima.

OB
-obrisani-
14:13 25.02.2012.

Ovakve stvari su u HR svakodnevnica.I ti sad reci da mafija nije jača od \"pravne države\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije