Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako 
smanjiti dugove

Prije zajma napravite svoju tablicu prihoda i troškova

11.08.2015., Pula - Plaze prepune kupaca koji osvjezenje od nepopustljive vrucine traze u moru.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
27.05.2016.
u 21:12

Postoje brojne web-stranice za osobne financije s kojih se mogu “skinuti” tablice u koje se upisuju troškovi i prihodi te brojni savjeti za uspješno balansiranje među njima

Čini se komplicirano, ali za pametno i održivo zaduživanje ustvari je dovoljna jednostavna osnovnoškolska matematika – kao u svakoj jednadžbi, lijeva i desna strana moraju se podudarati; prihodi s jedne strane moraju pokrivati rashode s druge.

Usto, u rashode je potrebno uvrstiti i sve predvidljive, ali neredovite troškove poput osiguranja (automobila, nekretnine, dodatnih zdravstvenih osiguranja), godišnje odmore i popravke dotrajalih uređaja, dječje školske izlete, troškove prijevoza i, naravno, hrane i komunalija. Pa čak i izdatke za rođendane i godišnjice koje slavite.

Postoje brojne web-stranice za osobne financije s kojih se mogu “skinuti” tablice u koje se upisuju troškovi i prihodi te brojni savjeti za uspješno balansiranje među njima, smanjenje dugova, ideje za dodatne prihode, ali i ulaganja za one koji imaju viška. Također, sve su brojnije udruge koje daju besplatne savjete dužnicima i svim potrošačima, a iako je povjerenje između bankara i klijenata posljednjih godina ozbiljno uzdrmano, taj je odnos tradicionalno nastao kao odnos povjerenja pa, ako ga još imate u svog obiteljskog ili osobnog bankara, i s njim se možete posavjetovati.

>> Ovo je šest jednostavnih načina da svoje financije dovedete u red

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije