Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suvlasnik One2playa

Prije nego što je džipom 
usmrtio motociklista 
imao 35 prekršaja!

'07.07.2012., Zagreb -  Avenija Dubrovnik i SR Njemacke. Prometna nesreca izmedu osobnog automobila i motocikla u kojoj je motociklist smrtno stradao. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/4
11.07.2012.
u 11:00

Iz dosjea: Pijan za upravljačem, prebrza vožnja, vožnja bez dozvole, vožnja neregistriranog automobila, parkiranje na pruzi, nezaustavljanje policiji...

Dejan Maćešić, 43-godišnji suvlasnik tvrtke One2play i krivac za prometnu nesreću u kojoj je u Zagrebu u noći na subotu poginuo 23-godišnji Siniša Smiljanić do sada je čak 35 puta prijavljivan zbog prometnih prekršaja! Pijan za upravljačem, prebrza vožnja, vožnja bez dozvole, vožnja neregistriranog automobila, parkiranje na pruzi... prekršaji su kojima je policija u Zagrebu, Županji, Krapini, Karlobagu, Gospiću i rodnom mu Karlovcu punila Maćešićev vozački dosje. Ipak, uza sve te prekršaje kada je oko 2 sata i 10 minuta u subotu u Novom Zagrebu pijan proletio kroz križanje Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke, ne obazirući se na crveno svjetlo na semaforu i na Sinišu Smiljanića koji je motociklom ušao u raskrižje na zeleno, Maćešić je imao – valjanu vozačku dozvolu.

Tri prekršaja u danu

Iz evidencije prometnih prekršaja Dejana Maćešića, koji datiraju od 2000. godine kada ga je zagrebačka policija ulovila da se nepropisno parkirao, vidi se da je svake, osim 2004. i 2011. godine, barem jednom prijavljivan. U noći na subotu, kada mu je nakon prometne nesreće izmjereno 1,85 promila, nije prvi put sjeo pijan za upravljač. Pod utjecajem alkohola bio je i kada ga je policija u Zagrebu zaustavila u svibnju 2006. Iz te prijave proizlazi da je imao od 0,5 do 1,5 promila, za što je tada važećim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama bila propisana kazna od najmanje 2000 kuna. Taj dan Maćešić je zapravo dobio tri prijave – zbog alkohola, zato što se nije vezao i zato što se oglušio na zahtjev policajca da zaustavi vozilo.

Nije ponio vozačku

Dva prekršaja u danu Maćešić je zaradio iste godine u prosincu. Županjska policija zaustavila ga je jer je prebrzo vozio izvan naselja pa se tada utvrdilo i da sa sobom nema ni vozačku dozvolu. Godina 2006. za Maćešića je bila rekordna po broju prijava – u 365 dana dobio ih je sedam.

Posljednji u nizu prometnih prekršaja bio je u svibnju ove godine, kada je ulovljen s mobitelom u vožnji.

Zbog prometne nesreće koju je skrivio dok se vozio u svom luksuznom automobilu Infinitiju FX Dejan Maćešić kazneno će odgovarati. Trenutačno se nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu, gdje bi po odluci suda trebao ostati idućih mjesec dana.

>> Suvlasniku One2play pritvor zbog smrti motociklista!

Komentara 33

OB
-obrisani-
11:21 11.07.2012.

da sam otac tog dečka ja bi tom mačešiću sam presudil, nek ide u beograd ili banja luku pa nek tam divlja

DU
Deleted user
11:28 11.07.2012.

Opet jedan skorojević-poduzetnik, koji vrti neke pare i misli da je svijet njegov i da može raditi što mu padne na pamet. Naše pravosuđe nema recept za takve neljude, koji ništa ne poštuju i ništa ne razumiju. Opet će biti neka uvjetna kazna. Čudim se da oštećeni ne uzimaju presudu u svoje ruke.

Avatar commentator
commentator
14:33 11.07.2012.

Komentirao bih, ali neću, zadnja fotografija govori i komentira sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije