Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZROK IZLIJETANJA

Autobus s učenicima izletio zbog prevelike brzine, vozač prijavljen

autobus, sudar (1)
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
1/11
10.06.2010.
u 13:40

Doznajemo da je u trenutku izlijetanja vozio brže od 90 kilometara na sat, a ograničenje je bilo 80.

Prebrza vožnja uzrok je nesreće u kojoj je nakon prevrtanja autobusa u Veljunu nedaleko od Slunja ozlijeđeno čak 40 učenika i nastavnika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog. Zaključak je to PU karlovačke po završetku istrage o nesreći koja se dogodila u utorak na državnoj cesti D1. Nakon što su učenici autobusom krenuli s Plitvica, autobus je vozio čak sto kilometara na sat. U trenutku nesreće brzina mu je bila nešto viša od 90 kilometara na sat, a najveća je dopuštena brzina na tom dijelu ceste 80 kilometara na sat.

 – Protiv vozača, a riječ je o 38-godišnjaku iz Sesveta, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđena je kaznena prijava. Postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće iz članka 272. stavak 1. Kaznenog zakona – rekla je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.

Nakon nesreće sva su djeca i nastavnici prevezeni u Opću bolnicu u Karlovcu.

Dvije učiteljice i dvoje djece iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog zadržani su na liječenju u Općoj bolnici Karlovac nakon prometne nesreće u kojoj su u utorak stradali u Veljunu, za povratka s izleta na Plitvička jezera. Od zamjenika šefa kirurgije dr. Antuna Pavlovića doznali smo da u bolnici ostaje učiteljica Kristina Posarić kojoj je amputirana podlaktica i učiteljica Spomenka Đorđević. Njoj će sutra biti operirana ključna kost. Unatoč tome što su joj karlovački liječnici predložili da se operativni zahvat može obaviti i u Zagrebu, odlučila je ostati u Karlovcu.

Komentara 18

Avatar MarkoHR
MarkoHR
18:38 10.06.2010.

Ne zna se tko je ovdje više retardiran, da li ovi najteži pacijenti \"komentatori\" VL, koji jedva čekaju neki članak kako bi izlaprdali svoje razočaranje i tugu zbog toga što im je nestala voljena DŽAMAHIRIJA, ili pak vozač koji očito ne posjeduje niti mrvicu odgovornosti za posao koji bi želio raditi. Isključivi krivac ove nesreće je vozač autobusa, koji je krajnje nesavjesno, nemarno, neodgovorno i opasno ugožavao druge sudionike u prometu.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
20:16 10.06.2010.

U oštrom lijevom zavoju vozač je prešao u suprotni trak (rezao je zavoj), i zbog nailaska kamiona iz suprotne strane morao je naglo skrenuti u desno. Zbog toga je sa kotačima zahvatio kosinu s desne strane ceste, i cca. 50 metara vozio se po njoj. Nakon toga naletio je na početak metalne ograde, i tu se je prevrnuo. Prevelika brzina za takav zavoj, prelazak na suprotni trak, i naglo skretanje udesno - to su razlozi prevrtanja.

KA
Kakma
18:07 10.06.2010.

Redaju se nesrece sa autobusima.Razlog?Opci nemar u drzavi,rasulo morala i odgovornosti.Krdje i plkackanje od 1990 do danas.Parola zna se cija \" Idemo dalje \" u ponor morala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije