Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVLJENJE

Prijatelji životinja: Policija ne treba konje, niti konji trebaju policiju

konjica, policija, konji
Pixsell
11.05.2010.
u 15:55

- Ukupni troškovi uvođenja konja u hrvatsku policiju dosezali bi nekoliko milijuna kuna, upozoravaju Prijatelji životinja.

Oštro se protiveći mogućem korištenju konja u policiji, Udruga Prijatelji životinja pismeno se obratila premijerki Kosor te ministrima Karamarku i Čobankoviću.

Uporabu konja u 21. stoljeću, i to za smirivanje nereda na stadionima ili socijalnih nemira drže primitivnim ostatkom prošlih vremena i anticivilizacijskim rješavanjem društvenih problema, uz napomenu da bi to značilo i trošenje ogromne količine proračunskog novca (na opremu, hranu, smještaj...)

- Ukupni troškovi uvođenja konja u hrvatsku policiju dosezali bi nekoliko milijuna kuna, što bi, s obzirom na ukupnu situaciju u Hrvatskoj, bilo sramotno i moralno neprihvatljivo. Konji su vrlo osjetljive i inteligentne društvene životinje kojima nije mjesto na ulicama niti u razrješavanju sukoba među ljudima. Za potrebe korištenja u policiji konji prolaze težak proces obuke kako bi mogli podnijeti visokorizične situacije poput buke, udaraca... no niti nakon dugotrajne obuke ne postoji jamstvo da konj neće podleći panici pa može doći do teškog ozljeđivanja ljudi, samoga konja i imovine - upozoravaju Prijatelji životinja.

Ključne riječi

Komentara 35

BO
bosanaco
20:39 11.05.2010.

mislim da bi trebali što više družiti, ja na konju oni dolje.... ljepo bi bilo vidjeti ih kako se druže i razgovaraju oni tak i tak dobro razumeju, a tako su i tretirani u lipoj našoj

OB
-obrisani-
21:29 11.05.2010.

Sto da glume onu americku konjicu iz filmova, kada bi po naski trebali da jasu tovara ili magarca.

MK
mkruslin
19:45 11.05.2010.

Elektro soker je puuuno pametnija i jeftinija varijanta. No, mozda bi trebalo razmisliti i o preventivi. Ona je uvijek jeftinija i ucinkovitija od lijecenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije