Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mpri

Prihvaćena tužba Srba protiv agencije koja je sudjelovala u Oluji

\'glina rat akcija oluja 5.8.1995.\'
Robert Belošević/Pixsell
03.09.2011.
u 12:02

Agenciju iz SAD-a optužuju za sudjelovanje u genocidu i progonu 200.000 Srba iz Krajine".

BEOGRAD - Sud u Chicagu prihvatio je tužbu srpskih organizacija protiv američke agencije MPRI optužene "za sudjelovanje u genocidu i progonu 200.000 Srba iz Krajine", doznaju beogradske Večernje novosti dodajući kako su tužbu prošle godine podnijele srpske organizacije "Žrtve genocida u Krajini" i "Srpski krajiški sabor" iz SAD-a. U tužbi se agencija tereti da je "instruirala Hrvatsku vojsku u Oluji", a kao "dokaz o suradnji priložen je ugovor MPRI i Hrvatske o obuci hrvatskih časnika i vojnika".

- Riječ je o američkoj tvrtki koja obavlja „prljave poslove“ za američku administraciju. I tamo gdje SAD ne mogu legalno voditi ratove, agencija MPRI ih vodi ilegalno uz pomoć umirovljenih generala - pojašnjava Savo Štrbac, predsjednik centra Veritas.

- Federalni sud u Chicagu pozvao je obje strane da do kraja rujna ugovore izvansudsku nagodbu. Ako MPRI ne pristane na obeštećenje, počet će veliki postupak vrijedan 10 milijardi dolara - izjavila je Novostima Slavica Petrović, glavna urednica lista Ogledalo koji prati ovaj slučaj.

Komentara 1085

Avatar delminium
delminium
13:52 03.09.2011.

Sprmni smo za dom! Pa što je tu čudno i didovi su ginuli za dom.

BA
bandido
13:58 03.09.2011.

Pola nije Pula

Avatar delminium
delminium
13:49 03.09.2011.

Za svoj dom smo spremni! Uvijek domu odani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije