Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS LALOVAC:

'Građani imaju oročeno 10 milijardi eura štednje'

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.09.2014.
u 18:52

Lalovac je rekao da je rebalans proračuna pri kraju te da se neće ići na linearno rezanje

– Prihodi od PDV-a u osmom mjesecu bili su dobri, što ipak pokazuje da nije sve tako crno što se tiče pada BDP-a – rekao je ministar financija Boris Lalovac gostujući u emisiji RTL Danas.

Lalovac je rekao da je rebalans proračuna pri kraju te da bi trebao biti gotov u devetom ili desetom mjesecu. Rekao je da neće ići na linearno rezanje, no nije iznio htio iznijeti konkretnu brojku.

Lalovac je rekao da će se jučer najavljena mjera o promjenama poreza na dohodak početi primjenjivati od 1. studenog te da je obrada Zakona je pri kraju. Rekao je da će kod bruto plaća od 8000 kuna neto plaća porasti za 168-170 kuna na mjesec, odnosno oko 2000 kuna na godinu. Dodao je da reforma otvara mogućnost da se poveća minimalac te je pozvao poslodavce da povećaju plaće radnicima, a za 2015. je najavio novi rast osobnog odbitka.

Komentirajući uvođenje poreza na kamate na štednju, Lalovac je rekao da građani trenutno imaju oročeno 10 milijardi eura štednje, od čega privređuju 2,3 milijarde kuna. Naglasio je da je riječ o oporezivanju kamate, a ne štednje, da je stopa najmanja u Europi te da neće doći do odljeva kapitala.

>> Za svakih 100 kn prihoda od kamata na štednju plaćat će se 12 kn

Komentara 95

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
19:13 05.09.2014.

Ima li još tko tko ne misli da je 50% Srba u hrvatskoj Vladi ciljano postavljeno s namjerom potpunog uništavanja Hrvatske i istovremenog jačanja Srbije?

TO
tolitol
19:54 05.09.2014.

Tako i treba. Što je narod izabrao, to je i dobio. I onda se čudimo što 900 godina nismo imali državu. Pa pravo je čudo da je danas imamo.

RJ
RjaNma
19:25 05.09.2014.

za PDV-e sami sebi teško da možemo pomoći, ali porez na kamate koga to smeta može si pomoći da izvadi novac iz banke i da ne plaća ništa ovoj pohlepnoj, rastrošnoj, a nesposobnoj gospodi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije