Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
v. pusić u dublinu

'Prigovor na odluke Haaškog suda treba uputiti UN-u, a ne RH'

vesna pusic dublin
''
07.12.2012.
u 15:30

Prvi susret ministara vanjskih poslova Hrvatske i Srbije nakon presude Haškog suda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču ministrica Pusić i njen srbijanski kolega ocijenili su korisnim

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se u petak sa srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem na marginama Ministarskog vijeća OESS-a u Dublinu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Prvi susret ministara vanjskih poslova Hrvatske i Srbije nakon presude Haškog suda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču ministrica Pusić i njen srbijanski kolega ocijenili su korisnim te korakom koji bi u bližoj budućnosti mogao dovesti i do sastanka hrvatskog i srbijanskog premijera Zorana Milanovića i Ivice Dačića. Dok je ministar Mrkić izjavio kako se treba osvrnuti na ono što zbližava dvije zemlje, kao što su neki od zajedničkih projekata na kojima bi trebalo nastaviti suradnju, ministrica Pusić ponovila je da je Hrvatska u potpunosti poštivala institucionalnu proceduru, koja je bila i preduvjet za članstvo u Europskoj uniji.

– Moguće je da ću uskoro doći i do Zagreba. Razmišljali smo i što bi se u predstojećim tjednima i mjesecima moglo realizirati u susretu premijera Hrvatske i Srbije. Čovjek ne može birati rođake i susjede, tako da moramo razvijati najbolje moguće odnose imajući u vidu interes budućih generacija – kazao je ministar Mrkić.

– Gotovina i Markač su nevini i nisu odgovorni za ratne zločine, što ne znači da ratnih zločina nije bilo niti da ne postoje ljudi koji su za njih odgovorni – istaknula je ministrica te još jednom kazala da oni koji nisu zadovoljni radom suda, prigovor trebaju uputiti Vijeću sigurnosti UN-a, koje je osnivač Haaškog suda, ili samom sudu, a ne Hrvatskoj.

'Ako Srbi imaju prigovore, neka ih upute Vijeću sigurnosti i UN-u'

Komentara 12

ST
stoka
23:51 07.12.2012.

Prvo odšteta a nakon toga možda.

ST
stoka
23:53 07.12.2012.

Hrvatska je pobijedila i oslobodila zemlju. Još treba na izborima maknuti ove nesposobnjakoviće i sve će biti dobro.

Avatar KJosta
KJosta
08:47 08.12.2012.

Meni nije jasnio sta oni uopste imaju pregovarati sa Srbima dok se nekazne svi srpski zlocini prije Oluje. Kad ce Ceca vratiti sve pobplackano po Bosni i Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije